Cihan KAYA/ORTACA (Muğla), () - MUĞLA'nın Ortaca İlçesi'nde düzenlenen Türkiye Okullararası Kros Grup Birinciliği Yarışı'na 17 ilden 900 sporcu katıldı. Koşularda bazı öğrenciler bitiş çizgisine varamadan bazıları da vardıktan sonra baygınlık geçirdi.
Ortaca Ahmet Ateş Stadyumu ile Kemaliye Mahallesi arasında dört kategoride düzenlenen yarışlarda yıldız kızlar kategorisinde 2 bin metre, yıldız erkekler ve genç kızlar kategorisinde 3 bin metre, genç erkekler kategorisinde de 5 bin metre koşuldu. 2 bin metrede yıldız kız ve yıldız erkek kategorisindeki koşularda, bazı sporcular bitiş çizgisi öncesi ve sonrası baygınlık geçirdi. Uzun süre yerden kalkamayan öğrencilere ilk müdahale, öğretmenleri ve sağlık görevlileri tarafından yapıldı.
Yarışlar sonrasında, ferdi ve gruplarda dereceye giren sporculara madalya ve kupaları verildi. Kupa törenine CHP'li Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Ortaca Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Haluk Türkoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmet Hasgül, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Vekili Murat Sözgen, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Reşat Eldemir ve belediye meclis üyeleri katıldı.
KATEGORİLERDE DERECEYE GİREN OKULLAR
Yarışmada yıldız kızlar kategorisinde; Isparta Yahya Kemal Beyatlı Ortaokulu birinci, Eskişehir Şehit Ali Gaffar Okkan Ortaokulu ikinci, Konya Karatay Saraçoğlu Toki Mustafa Çetin Ortaokulu üçüncü, İstanbul Sultanbeyli Namık Kemal Ortaokulu takımı dördüncü oldu.
Yıldız erkekler kategorisinde; Kütahya Atakent Ortaokulu birinciliği, Manisa Taytan Ortaokulu ikinciliği, İzmir Kozağaç Ortaokulu üçüncülüğü, Isparta İMKB Ortaokulu dördüncülüğü elde etti.
Genç kızlar kategorisinde; birinciliği Eskişehir Özel Atayurt Lisesi, ikinciliği Kütahya A.S.E. Spor Lisesi, üçüncülüğü Antalya Muratpaşa Spor Lisesi, dördüncülüğü Aydın İncirliova Spor Lisesi kazandı.
Genç erkekler kategorisinde; İstanbul Orhangazi Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci, Eskişehir Sivrihisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci, Konya Ereğli Atatürk Anadolu Lisesi üçüncü, Kütahya A.S.E. Spor Lisesi dördüncü oldu.
EY İYİ DERECEYİ YAPAN TAKIMLAR TÜRKİYE ŞAMPİYONASINA
Müsabaka direktörü İzmir Atletizm Hakemleri Derneği Asbaşkanı Yunus Ahmet Toyer, grupta en iyi dereceyi yapan takımların Türkiye Şampiyonası'na katılacağını söyledi. Takımları finale katılma hakkını kazanamayan ama bireysel yarışlarda ilk üçe giren sporcuların da final müsabakalarına katılacağını ifade eden Toyer, "Ortaca'da bugün düzenlenen kros ve yol yarışları için ideal bir hava vardı. Yarışlar çok güzel bir ortamda yapıldı, herhangi bir aksilik, sorun olmadı. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

FOTOĞRAFLI