ARJANTİN'den Muğla'ya ebru sanatını öğrenmek için gelen Brezilyalı tango eğitmeni José Freire, Menteşe Belediyesi'nin ebru sanatçısı Yavuz Merih Ulubay'dan ders almaya başladı.
Brezilyalı José Freire ile yaklaşık iki yıl önce sosyal medya üzerinden tanıştıklarını belirten Menteşe Belediyesi'nin ebru sanatçısı Yavuz Merih Ulubay, Arjantin'den gelen öğrencisine ders vermeye başladı. İki yıl boyunca iletişim kurduklarını anlatan Ulubay, "Bana ebru sanatına ilgi duyduğunu ve uzun zamandır Arjantin'de kendi çabalarıyla ebru yapmaya çalıştığını söyledi. Benim çalışmalarımı beğenmiş. Şimdi burada klasik Türk ebrusu yapıyor. Tabii bu durum benim için de heyecan verici. Arjantin'den ebru öğrenmek için benimle iletişime geçmesi beni onurlandırdı" dedi.
HOCASINA TANGO ÖĞRETİYOR
Geleneksel ebru ile 2004 yılında Rio de Janeiro'da aldığı kitap restorasyon kursu sayesinde tanıştığını belirten José Freire, "Burada bana ebru öğretecek kimse yoktu. İnternette araştırmalar yaparak, ebru tekniklerini öğrenmeye çalıştım. 2012 yılında Rio de Janerio'da ebrularımı satmaya başladım. Yine de benim için yeterli değildi. Sonra sosyal medya üzerinden Yavuz Hocam'la iletişime geçtim. Onun da tangoya olan merakını öğrendim. Buraya gelmeden önce aramızda bir anlaşma yaptık. Yavuz Hoca bana klasik Türk ebrusu öğretecek, ben de Yavuz Hoca'ya tango öğretecektim. İyi ki gelmişim diyorum. Türk insanı, Menteşe halkı çok sıcakkanlı ve samimi. Burada çok güzel dostluklar kurdum. Buradan hem profesyonel bir ebru ustası hem de çok güzel ilişkiler kurarak ayrılacağım. Bundan sonra Menteşe'ye sık sık geleceğim" diye konuştu.

FOTOĞRAF