Türkiye A Milli Bayan Voleybol Takımı, 1. Avrupa Oyunları’nda finalde Polonya’yı 3-0 yenerek şampiyon oldu. Karşılaşma sonrası ay-yıldızlı oyuncular hedeflerinin 2016 Rio Olimpiyatları olduğunu söyledi.
Karşılaşama sonrası açıklamalarda bulunan Milli Takım Antrenörü Ferhat Akbaş, "Çok mutluyuz bütün oyuncularımı tebrik ediyorum. Canı gönülden, kalple oynadılar. Teknik, taktik bir yere kadar, burada inanılmaz isteklilik, canla başla bayrağımız için mücadele ettiler. Şampiyon olduk çok mutluyuz. Ülkemize ve Türk sporuna armağan olsun”
"AZERBAYCAN TARAFTARINA TEŞEKKÜR EDİYORUM"
Azerbaycan taraftarına da teşekkür eden Akbaş, “Azerbaycan taraftarı bize çok güzel destek oldu. Onlara çok teşekkür ediyoruz. İki kardeş ülkenin burada mücadelesinde oldu. Çok teşekkür ediyoruz Azerbaycan’a. Polen ve Gözde bize çok katkı sağladılar. Bu karşılaşmaya Polen ile başladık çünkü son maçı onunla bitirmiştik. Polen kötü olsaydı Gözde girerdi. İsim konuşmak yerine takım olarak bu başarıyı konuşmak daha önemli. Bütün oyuncularıma gurur duyuyorum” diye konuştu.
PAŞAOĞLU: "AVRUPA OYUNLARI’NIN İLKİNDE ALTIN MADALYA KAZANDIĞIM İÇİN GURUR DUYUYORUM"
Milli takım kaptanı Güldeniz Önal Paşaoğlu, "Herkes kendi özverisiyle, bencillik yapmadan takım için savaştı. Az oynayan, çok oynayan, sahaya girmeyen herkes aynı sevinci paylaştık. Herkes pozitif enerjisini verdi. Avrupa Oyunları’nın ilkinde altın madalya kazandığım için gurur duyuyorum. Azerbaycan taraftarı bizi kardeşleri gibi bağırlarına bastılar. Buradaki organizasyona da teşekkür etmek istiyorum. Biz burada evimizde gibi hissettik. Oynadığımız bütün maçları kendi şehrimizde gibi oynadık. Herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
"HEDEF RİO"
Olimpiyatlar için Avrupa elemesini Ankara’da oynayacağını vurgulayan Güldeniz, "Bu bizim için çok büyük şans. Zaten bir öncekini de Ankara’da çıkmıştık. Ben şansımızı yüksek görüyorum çünkü oraya kim gelecek bilmiyoruz. Kim gelirse gelsin tabiri caizse cehennem hayatı yaşıyorlar orada. Biz arkamızda hissediyorum ama rakipler için çok zorluk çıkartıyorlar. Ocağa kadar takımlara kök söktürecek bir takım haline gelmek istiyoruz. Bir kez Olimpiyata gidildi bir kez daha yaşamak istiyoruz. Rio hep kazamızda, böyle de olacak, hedef orası. Hedef Rio ama ondan öncesinde oynamamız gereken turnuvalar ve kazanmamız gereken altınlar var” diye konuştu.
"3-0 GİBİ NET BİR SKORLA KAZANMAK HEPİMİZİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ"
Neriman Özsoy ise, finalde kolay bir galibiyet aldıklarını ifade ederek, "Bugün bizim için harika bir gün. Şampiyon olduk. Bu kadar kolay olacağını beklemiyorduk. Finalin daha zorlu geçeceğini bekliyorduk ama bizim için kolay oldu. 3-0 gibi net bir skorla kazanmak hepimizin yüzünü güldürdü. Bütün arkadaşlarımı ve teknik ekibi kutluyorum. Azerbaycan’ın böyle bir organizasyona ev sahipliği yapması gerçekten inanılmazdı. Her şey harikaydı, bize karşı olan davranışlar, her şey. Burada bulunup altın madalya almaktan, tarihe geçmekten gurur duyuyorum. Bu şekilde tarihe geçmek her sporcunun hayali. Bunlar güzel anılar, madalyayı en güzel yerlerden birine koyacağımdan emin olabilirsiniz. Tabii ki 2013-2014’ün boş geçmesi bizi çok üzmüştü. Türk takımı bu altın madalyayla birlikte geri döndü diye düşünüyorum" diye konuştu.
Direğe bastıktan sonra ayak bileğinin burkulduğunu belirten Özsoy, "Kızlar ne olur biraz daha dayan dedikçe, oyundan çıkmak istemedim. Daha önce çok burkmuştum ayağımı. Biraz dayandım, şu an biraz ağrım var ama bunlar sporda olan sakatlıklar" dedi.