Behçet DALMAZ/HAKKARİ, () - HAKKARİ'de 18 gün önce gözaltına alındıktan sonra çıkarıldıkları mahkemece 'Devletin birbik ve bütünlüğünü bozdukları' gerekçesiyle tutuklanaN Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi'nin yerine Fatmi Yıldız ve Nazmi Coşkun Belediye Eş Başkan vekilliğine seçildi.
Hakkari'de, 18 gün önce haklarındaki arama kararını öğrenmek için gittikleri Hakkari Adliyesi'nde polis ekipleri tarafından gözaltına alındıktan sonra sevk edildikleri nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan Hakkari Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi'nin yerine Belediye Meclis üyeleri seçim yaptı. Yapılan oylama sonucunda Belediye Meclis üyeleri Fatma Yıldız ve Nazmi Coşkun Belediye Eş Başkan vekilliğine seçildi.
Hakkari Belediyesi'nin yeni eş Başkan Vekilleri, Fatma Yıldız ve Nazmi Coşkun, haksız ve hukuksuz yerde tutuklandığını savundukları Hatipoğlu ile Çiftçi'nin bir an önce serbest bırakılmalarını isterken "Vekaleten devir aldığımız görevin bizim için kutsal ve
emanet çerçevesinde değerlendirdiğimizi belirtir, büyük bir sorumluluk ve
toplumsal hassasiyetlerimiz doğrultusunda bu görevimizi yürüteceğiz" dedi.