Eskişehir Odunpazarı Müftülüğü tarafından çocuklara namaz kılmayı alışkanlık haline getirmek amacıyla düzenlenen ‘7 Yaşındayım Namaza Başlıyorum’ etkinliği yoğun katılımla gerçekleşti.
Reşadiye Camii’nde düzenlenen etkinliğe katılan yaklaşık 500 çocuk, birbirinden güzel çalışma ile anne ve babalarına gösteriler sundu. İlahi okuyan, Gazze, Filistin, Suriye, Irak ve Afrika’da yaşanan olaylara da dikkat çeken minik eller, o ülkelerde yaşanan acıların dinmesi için duaya açıldı. İmamlığını da bir çocuğun yaptığı etkinlikte, çocuklar yaşıtları olan bir imamın arkasında namaz kıldı. İki rekat kılınan namazın ardından çocuklar, namaz kılmak isteyen herkese örnek olmak istediklerini vurguladı.
Etkinlikte konuşan İl Müftüsü Niyazi Ersoy, çocukların yapmış oldukları gösterilerle herkese örnek olduklarını dile getirerek, “‘7 Yaşına Geldim Namaza Başlıyorum’ programı kapsamında bugün bir araya geldik. Bugün çocukların bize sunacakları temsili ibadetleri göreceğiz. Bu programda emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
Yaşıtlarına namaz kıldıran Kamil Avşar, heyecanlı olduğunu dile getirerek, duygularını şöyle ifade etti:
“Bugün çok mutluyum. İlk defa namaz kıldıracağım. Çok heyecanlıyım. Heyecandan ne yapacağımı bilmiyorum. Bugün namazı ben kıldıracağım. Tabii ki evde denemelerim oldu. İnşallah takılmam, doğru düzgün namaz kıldırırım.”
Müezzinlik yapan Enes Gecek ise, “Bugün arkadaşım namazı kıldırırken, ben de müezzinlik yapacağım. Çok heyecanlıyım. Evde çok çalıştım” dedi.