29’uncu Korkuteli Altın Kiraz Yağlı Pehlivan güreşleri öncesi , 30 Ağustos zafer bayramı kutlamaları kapsamında, Korkuteli’nde Yörük Göçü düzenlendi. Sağanak yağmur altında gerçekleştirilen yörük göçü Korkuteli 100 yıl Atatürk stadyumundan başlayıp, Cumhuriyet Meydanına kadar devam edip tekrar stadyumda sona erdi.

Türkiye’nin değişik bölgelerinden gelen yörüklerin de büyük ilgi gösterdiği organizasyonda konuşan Korkuteli Altın Kiraz Güreş ağası ve Antalya Yörük il Beyi Hamdi Sarıca, “Bir milletin ilelebet var olabilmesinin kendi kültür ve geleneğini gelecek nesillere taşıyabilmesi ile mümkün olduğunu söyledi. Yörük kültürünün gelecek nesillere taşıyacak en önemli miras olduğunu vurgulayan sarıca, “bu miras bize büyüklerimizden kaldı. bu kültürü yaşatabilmek adına elimizden ne geliyorsa yapacağız. Kendi kültürümüze, geleneğimize, göreneğimize sahip çıkacağız” dedi.

Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce ise, “Yörüklük yöre halkının kültürüdür. Yapılan etkinlik birlik ve beraberliğimize en iyi örnektir. Birlik ve beraberlik barış ve huzurumuzun teminatıdır. Yörük demek bu ülkenin çimentosu demektir. Ne zaman bu ülkenin bekası tehlikeye girse ilk meydana inen Yörükler olmuştur. Bizde kültürümüze sahip çıkmak için güreş öncesinde Yörük göçü düzenledik” dedi.

Yörük göçüne Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce, Güreş ağası Hamdi Sarıca, Belediye Başkan yardımcısı Hasan Önal ve Metin Arslan, siyasi parti temsilcileri, Akdeniz Üniversitesi Yörük Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi (YÖRKAM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fatih Uslu ve öğretim görevlileri, Kötekli Dernek Başkanı Veli Altıntaş, yörükler ve vatandaşlar katıldı.

Yörük göçü sonrası keşkek ve un helvası ikram edildi.