Yerköy Nurdoğdu Ortaokulu öğrencileri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Etkinlikleri kapsamında 81 İl Milli Eğitim Müdürüne mektup yazdı.
Yerköy Nurdoğdu Ortaokulu öğrencileri “81 Çocuk 81 Mektup Projesi” kapsamında yazdıkların mektupları postaya verdi. Proje hakkında bilgi veren Nurdoğdu Ortaokulu Müdürü Halit Arapoğlu, 23 Nisan’ın Çocuk Bayramı olmasından dolayı öğrencilerin fikirlerini almak ve nasıl bir çocuk bayramı hayal ettiklerini öğrenmek için bu projeyi yaptıklarını belirterek, “Türkçe zümresi öğretmenlerimiz okulumuzda bulunan 9 sınıftan 9’ar tane öğrenci olmak üzere 81 öğrenci seçti. Seçilen bu öğrencilerden her biri bir il milli eğitim müdürüne mektup yazdı ” dedi.
Öğrencilerin selamlama, kendini tanıtma, proje hakkında bilgi verme, nasıl bir 23 Nisan istediklerini ifade etme ve veda olmak üzere beş bölümden oluşan mektuplarının illere ulaşmaya başladığını belirten Arapoğlu, “Bitlis, Kars ve Samsun il milli eğitim müdürlerimiz bizzat telefon ederek kendilerine mektup yazan öğrencilerimizle görüştüler.Giresun il milli eğitim müdürlüğü öğrencimizin mektubunu internet sitesinde yayınladı.Önümüzdeki günlerde diğer illerden de geri dönüşler bekliyoruz” şeklinde konuştu.