Bitlis’in Güroymak Kaymakamı Çağlayan Kaya, kasaplarla bir araya geldi.

Kaymakamlıkta yapılan toplantıda konuşan Kaymakam Kaya, vatandaşlara güvenilir, sağlığa uygun et yedirmenin görevleri olduğunu ifade ederek, “Yaptığımız araştırma ve tespit neticesinde ilçemizde faaliyet gösteren kasaplarımız, gıda yönetmenlik kurallarına uymadığı, veteriner hekim gözetiminde hayvanların kesilmediği, hasta ve sağlıklı olmayan hayvanların kesildiği, kesilen hayvanların vatandaşlarımıza satışı yapıldığı görülmüştür. İlçemizde belediyemize ait bir mezbaha yeri vardır. Belediyenin veteriner hekimi bulunmaktadır. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzde görevli veteriner hekimlerimiz her zaman sizlere hizmet vermeye hazırlar. İlçemizdeki vatandaşlar başka ilçelerde değil de kendi ilçesinden, kasabından etini alsınlar” dedi.

Toplantıda kasapların sorunlarını da dinleyen Kaya, belediye yetkileriyle konuyu görüşüp, sorunları gidermeye çalışacaklarını belirterek, “İlçemizde bundan sonra, kaçak et kesimine izin verilmeyecektir. Halkımıza sağlıklı et yedirmek için gıda yönetmenlik kuralları çerçevesinde, veteriner hekim gözetimi ve kontrolünde, belediye mezbaha yerinde kesimler yapılacaktır. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüze talimat verdim, sizlere çalışma uygulama talimatları çıkartılarak tebliği yapılacaktır. Çalışma uygulama tebliğine göre çalışmalarınıza devam edeceksiniz. Bu kurallara uymayan işyerine kanunlar çerçevesinde cezalar yazılacağı ve işyeri kapatılacaktır. Sizler mağdur olmamanız için kurallara uymanızı isterim. Bu kurallara uyduğunuzda daha fazla kazanç getirecektir. Halkımızda güvenilir, sağlıklı et yemiş olacaktır” dedi.

Toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulaziz Alioğlu, Güroymak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cemil İlk, belediye veteriner hekimi ve kasaplar katıldı.