Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı'nda, Kurupelit İtfaiye Alanına cami ve otel yapımı ile Balaç mahallesinde konut alanı olarak belirlenen araziler nedeniyle tartışmalar yaşandı. CHP'li meclis üyeleri Atila Tekcan ve Hasan İpek, Kurupelit İtfaiye alanına otel ve cami yapımını öngören projenin imar planın iptali için, yargıya başvuracaklarını açıkladı

'SAHİL YOK EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR'

Samsun Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri, haziran ayı 2'inci oturumunda 45 gündem maddesini karara bağlamak için toplandı. Toplantıda Kurupelit itfaiye alanı için İmar Komisyonu'nun onayladığı imar plan değişikliği, meclis üyeleri arasında tartışma çıkarttı. CHP Meclis üyesi Hasan İpek, yapılan imar plan değişikliğinin iptali için dava açacaklarını söyleyerek, "Burası ile ilgili açılan bir dava devam ederken, cami ve otel yapımı gündeme geldi. Cami yok deniliyor ama orada bir cami var. Yapılan imar plan değişikliği ile kıyı kenar çizgisi ihlal edilerek cami ve otel yeri ayrılmış. Biz burayla ilgili mahkemeye başvurucağız. Mahkeye veriyoruz, kazanıyoruz bir cümleyi değiştirerek tekrar geçiriyorsunuz. Mahkeme süreci devam edene kadar biz nasılsa bitiririz diyorsunuz. Bu hukuk tanımamazlığa giriyor. Atakum sahili ile oynamayalım. Atakum sahili yok edilmeye çalışıyor sanki" dedi.

'YASAL MÜCADELE BAŞLATACAĞIZ'

CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan da Atakum ilçe sahilinin yok edilmek istendiğini öne sürdü. Tekcan, Kurupelit itfaiye alanı için yapılan imar plan değişikliği ile ilgili, "Belirli gruplar orada otel yeri istiyor olabilir. Atakum Belediyesi ve Atakum halkının bilgisi olmadan orada bir çalışma yapılması doğru değildir. Burası ile ilgili yasal mücadele başlaşatacağız. Yaşam hakkına müdahale edilmesini istemiyoruz." diye konuştu.

'SORU İŞARETİ BIRAKIYOR'

Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk da gelen bu eleştirilere "Büyükşehir Belediyesi'nin Atakum'da yaptığı çalışmalara, Atakum meclis üyelerinin karşı oluyor olması soru işareti bırakıyor" yanıtını verdi.

İYİ PARTİ DE KARŞI ÇIKTI

İYİ Parti Grup Başkanvekili Ayhan Ayvaz ise Büyükşehir Belediyesi'nin Atakum ilçesinde sürekli imar plan değişikliği yaptığını kaydederek, otel ve cami için gündeme gelen plan değişikliğine karşı olduklarını söyledi.

'BÜYÜKŞEHİR ADİL DEĞİL'

Meclis oturumunda ayrıca Balaç Mahallesi'nde yeşil alanların düzenleme ortaklık payı kesintileri ile, imara açılarak konut alanına çevrilmesine de CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi meclis üyesinden eleştiri geldi. Saadet Partisi Meclis üyesi Hüseyin Kaya, Balaç mahallesinde vatandaşların itirazlarının reddedilmesini öngören gündem maddesini "3-4 katlı binalarımızı 6-7 kata çıkartmak için 1.5 sene mücadele ettik. Şimdi bu gündeme geldi. Bir hafta sonra 4 katlı yapılacakken, 12 katlı olacak. Bu konuda büyükşehir adil değil" sözleri ile eleştirdi.

MHP'DEN RET OYU

Toplantıda Yalı Kafe'ni nazım imar plan değişikliği ile ilgili maddeye AK Parti Grubu kabul oyu verirken, MHP Meclis üyesi İsmail Sevindik ise ret oyu verdi. MHP Grubu ayrıca Atakum ilçesinde ticaret ve belediye alanı oluşturulması ile ilgili gündem maddesinde de çekimser oy kullandı.

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.