Kahta’da Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi ve Hibe konulu Kahta Ziraat Odası Başkanlığı ve GAP Teyap ortaklaşa eğitim programı düzenledi.

Kahta Ziraat Odası salonunda gerçekleştirilen programa Kahta Sert kabuklu Meyve Yetiştiriciliği Birlik Başkanı Sena Yıldırım, Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Zorlu Turanlı, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Saray esnaf temsilcileri, yatırımcılar, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Firma yetkilisi Ziraat Mühendisi Necmi Özcan çiftçilere Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi projeleri hakkında çiftçilere bilgi verildi.

Necmi Özcan, katılımcılara bitkisel ürünlerin işlenmesi, hayvansal ürünlerin işlenmesi, su ürünlerininin işlenmesi, soğuk hava deposu, çelik silo, tarımsal ürünlerin depolanması, hayvansal ve bitkisel orjinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar, yenilenebilir enerji kullanan seraler, kırsal turizm yatırımları, çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesi, el sanatları ve katma değer ürünler ve bilişim sistemi yatırımları konusunda bilgi verdi.

Kahta Ziraat Odası Başkanı Faütin Rüştü Zorlu Turanlı, katılımcılara ve firma yetkililerine teşekkür ederek, çiftçilerin tarım konusunda ihtiyaç duydukları konularda eğitimlerin verilmeye devam edeceğini söyledi.