Muharrem ayı nedeni ile Muş’un Varto Kaymakamlığı ile İçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde vatandaşlara aşure dağıtıldı.

Muharrem ayı nedeniyle Muş’un Varto Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü ve İmam Hatip Ortaokulu Müdürlüğü tarafından belediye iş hanı önünde vatandaşlara aşure dağıtıldı. Milli Eğitim Müdürü Yalçın Sümer vatandaşlara aşure dağıttıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, “Muharrem ayı ve aşure günü dolayısıyla İmam Hatip Lisemiz ve ortaokulumuz, Vartoluları selamlamak adına bu gün aşure dağıtıyoruz. Burada Varto özelden tüm Türkiye’ye selamlarımızı söylüyoruz. Allah birliğimizi bozmasın” dedi.

Aşure yemeye gelen Atik Aydemir adlı vatandaş ise, “Varto İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile okul müdürlerimize ve öğrencilerimize aşure dağıttıklarından dolayı teşekkür ederim ”dedi.

Varto Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Merve Berfin Sever ise, “Millî Eğitim Müdürlüğümüz ile okullarımız bu gün aşure dağıttı. Emeği geçen her kese teşekkür ederim. Allah emeklerini kabul etsin ”dedi.

Aşure etkinliğine İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Sümer, Şube Müdürü Ömer Faruk Tunç, Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Abdülhalik Sever, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.