Samsunspor ile Adana Demirspor arasında oynanan  ve golsüz biten maçın ardından konuşan Teknik Direktör Engin Korukır, zaman geçiren Adana Demirspor oyuncuları için, "genç oyuncuları bu yaşta nasıl eğitirsen sonucu öyle olur" diyerek Adana Demirspor Teknik Direktörü Erkan Sözeri'yi eleştirdi.

'TEK KALE OYNANAN BİR MAÇ!..'
Maç sonu düzenlenen basın toplantısında oyuncularına mücadelelerinden dolayı teşekkür eden Samsunspor Teknik Direktörü Engin Korukır şunları söyledi: 

" Çocuklarıma teşekkür ediyorum. Onlarda da genç oyuncular var bizde de genç oyuncular var ama genç oyuncuları bu yaşta nasıl eğitirsen, sonucu da öyle olur. Yatmayı öğretirsen yatar, kalkmayı öğretirsen kalkar, oynamayı öğretirsen oynar. oyuncularımız, gol haricinde her şeyi yaptılar. Golü de buldular ama ofsayt olarak değerlendirdi. Maçla ilgili söyleyeceğim tek şey, tek kale oynanan bir maç oldu. Rakibimizin transfer yasağı vardı ama bizim de transfer yasağımız var. Yaş ortalaması da ise onların yaş ortalaması bizden daha yüksek. Bu güzel mücadelenin karşılığında gol olması lazımdı ama olmadı. Onu beceremedik. Biz bundan sonra üstüne koya koya gideceğiz."


- Samsunspor Teknik Direktörü Engin Korukır
'KEŞKE ADANA DEMİRSPOR TAM KADRO ÇIKSAYDI!..'
Adana Demirspor'un eksik kadrosuyla maça çıkmasıyla ilgili Korukır, "Keşke Adana Demirspor tam kadro çıksaydı. Çünkü bu kadar geri oynamayacak, öne çıkacak ve bu kadar kapanmayacaktı. Böyle olsa onlar adına da bizim adımızada daha keyifli olurdu. Bu kadar kapanacaklarını tahmin etmedim. Hafta boyunca Adana Demirspor'un normal kadrosuna çalıştık. Ben ve teknik ekibim Bolu'ya giderek Adana Demirspor'un hazırlık maçını izledik. Orada normal bir kadrosunu çıkartmıştı. Tüm planımı programıda ben ona göre yapmıştım. Maça 2 gün kala transfer yasağı aldılar. Rakibin 5 oyuncu haricinde diğer oyuncularını tanımıyorum. Bu maçın hazırlıklarını dünkü antrenmanda değiştirdik. Dün yaptığımız antrenman tamamen farklıydı. Maçta ne yazıkki ofansif manadaki eksiklerimizden yakaladıklarımızı da atamadık" dedi. 

'97. DAKİKADA KALECİYE SARI KART GÖSTERİLMEZ!..'
Hakem Kutluhan Bilgiç, maçı nasıl yönetti sorusuna Korukır, "Kutluhan Bilgiç, çok beğendiğim bir hakemdir. Bugün eleştireceğim tek bir şey vardır. Golü iptal etmiştir hiç bir şey demem, saygı duyarım. Fakat bu kadar oyun durursa, rakip takımın kalecisine 97. dakikada sarı kart gösterirse burada eleştiririm. 97. dakikada sarı kart gösterilmez. Daha ilk yarıdan başladılar vakit geçirmeye. Kaleci Emrullah'a 20. dakikada göstersen sarı kartı daha vakit geçirir miydi? Bu aslında hepsine bir cevaptır"şeklinde konuştu. 


- Adana Demirspor Teknik Direktörü Erkan Sözeri

ERKAN SÖZERİ : "VAKİT GEÇİRME OLAYI BENİM İSTEĞİM DEĞİL"
Adana Demirspor Teknik Direktörü Erkan Sözeri, "Biraz abartılmış gibi gözükse de vakit geçirme olayı benim istediğim bir şey değildi" dedi. 

Teknik Direktör Sözeri, Samsunspor deplasmanından alınan 1 puanı şu sözlerle değerlendirdi: 
"Yeni sezonun tüm takımlara hayırlı olmasını diliyorum. Samsunspor yetkilileri, şehre geldiğimizden beri bize çok iyi davrandılar ve ağırladılar. Biz de onları Adana'da daha iyi şekilde ağırlamaya çalışacağız. Son anda transferimiz açılmadı. Çok ani gelişen olaylar oldu. Genç oyuncularımız 10 saatlik yoldan geldiler. Antrenman yapma fırsatı da bulamadılar. O yüzden bugün biraz abartılmış gibi gözükse de vakit geçirme olayı benim istediğim bir şey değildi. Teknik adamlık hayatımda rakiplerime hep saygı duymuşumdur. Bugün de yine saygı duyarak oynadığımızı düşünüyorum ama genç oyuncularımıza kramp girdi. 90 dakikayı tamamlayacağımızı pek sanmıyordum ama onu da yaptılar bugün. Onları kutluyor ve alınlarından öpüyorum. Samsunspor, bize hakkını helal etsin. Kızdılar, belki de haklılar ama süre de 7 dakika uzadı. Maçın genelinde alacağımız puanın ekstra olacağını düşünüyorduk. 3 puan değerindeki puanımızı da aldık. Her iki takıma da başarılar diliyorum" (iha)

HABER: Ali BİROL 
Samsunhaber.tc