ZONGULDAK (AA) - AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, yapılan proje değişikliği nedeniyle Alaplı Organize ve Sanayi Bölgesi (OSB) için 1 milyon lira ek ödenek çıktığını bildirdi.

Çaturoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Alaplı OSB ve Islah OSB konularını görüşmek üzere Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ramazan Yıldırım ve Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Yaşar Öztürk"ü ziyaret ettiklerini söyledi.

Ziyaretleri neticesinde çalışmaları devam eden Alaplı OSB için ek ödenek çıktığını ifade eden Çaturoğlu, şunları kaydetti:

"Ziyaretlerde Alaplı OSB içerisinde proje değişikliklerine istinaden yaklaşık 1 milyon liralık ek bütçeye ihtiyaç duyulmuştu. Görüşmemizde bu ek bütçenin OSB Müdürlüğüne tahsis edilmesini sağladık. Ayrıca geçtiğimiz günlerde yasalaşan Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Hakkındaki 7033 Sayılı Kanun ile 4562 Sayılı Kanun'a eklenen geçici 13. maddesi ile Islah OSB'ler için yapılan yeni düzenlemeyi de görüştük. İnşallah Alaplı'nın bu Islah OSB sorununu da kısa zamanda çözüme kavuşturmuş olacağız."