Altındağ Belediyesi daha sağlıklı bir çevre için emin adımlarla ilerlerken, temizlik konusunda da yediden yetmişe tüm Altındağlıları bilgilendiriyor.
Altındağ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Hamamönü’nde ‘Temiz Çevrem Temiz Altındağ’ konulu bir etkinlik düzenledi. Vatandaşları temizlik konusunda daha donanımlı bir hale getirmeyi amaçlayan etkinlikte Altındağ Belediyesi’nin temizlik çalışmaları anlatıldı. Vatandaşlar, etkinlik sayesinde atıklar hakkında da önemli bilgiler elde etti. Pil ve ambalaj atıklarının atıldığı geri dönüşüm kutuları ile bitkisel atık yağlar için özel tasarlanan bidonları görme fırsatı bulan vatandaşlar, temizlik seferberliğinden oldukça memnun olduklarını dile getirdi.
Vatandaşlara anlatılan bir diğer konu ise çöplerin saatinde dışarı bırakılması oldu. Çevre temizliğinin ön plana çıktığı etkinlikte yaklaşık 5 bin broşür, temizlik gazetesi ve magnet dağıtıldı. Ayrıca, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin temizlik mektubu da vatandaşlarla paylaşıldı.
“DAHA TEMİZ BİR ALTINDAĞ İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ”
Altındağ Belediyesi olarak temizliğe verdikleri önem hakkında konuşan Başkan Tiryaki, ilçeyi hep birlikte temizleyeceklerini ifade etti. Başkan Tiryaki, daha temiz bir Altındağ için gece gündüz çalıştıklarını belirterek, ilçede her bir noktanın özenle temizlendiğine dikkati çekti. Temizlik konusunda toplumun daha bilinçli hale gelmesini isteyen Başkan Tiryaki, bu tür etkinliklerin çevre bilinci oluşturulması açısından büyük önem taşıdığını söyledi.