Mustafa KARABULUT/MERSİN, () - ELEKTRİK Mühendisleri Odası (EMO) Genel Başkanı Hüseyin Yeşil, Akkuyu Nükleer Santrali'nin yapılsa bile çalıştırılamayacağını ileri sürdü.
EMO Mersin Şubesi, Yenişehir Belediyesi, Mersin Barosu ve Mersin Tabip Odası işbirliğinde düzenlenen Elektromanyetik Alanlar ve Etkileri Sempozyumu'na katılan EMO Genel Başkanı Hüseyin Yeşil, 'cep telefonların sağlık üzerine etkileri' denildiğinde kamuoyunda ilk akla gelen konunun baz istasyonları olduğunu söyledi. Yeşil, baz istasyonlarının kurulum koşullarında yasal sınırlamaların sağlık koşullarına uygun hale getirilmesi gerektiğinin altını çizdi. 
'AKKUYU, RUSYA'YA BAĞIMLILIĞI ARTIRACAK' 
Akkuyu Nükleer Santral yapımına da değinen Yeşil, bu konuda şu görüşlere yer verdi:
"Mersin, nükleer santral kurulumuyla ülkemizin gündeminde yer almaktadır. Mersin'de kurulacak nükleer santral ise Rusya'ya tahsis edilen arazi üzerinden Rusya'nın kurup işleteceği bir nükleer santralden ibarettir. Yani denilenlerin aksine bırakın dışa bağımlılığı azaltmayı, Rusya'ya olan enerji bağımlılığımızı daha da arttıracak bir adımdır. Ülkemiz pahalı tehlikeli ve atık sorunu çözülmemiş olan nükleer santralarla mahkum edilmemelidir. Santral inşaatına başlayamayacaksınız. Başlasanız da bitiremeyeceksiniz, bitirseniz de çalıştıramayacaksınız, kapanacak."
Açılış konuşmalarının ardından etkinlik ABD senatosu, Finlandiya Parlamentosu, ABD Ulusal Akademisi ve Dünya Sağlık Örgütü gibi birçok kurum ve organizasyon tarafından tanınan moleküler biyoloji, hücre biyolojisi ve prometik alanında önemli araştırmaları olan Dr. Dariusz Leszczynski bir sunum yaptı.

FOTOĞRAFLI