SPOR Toto Süper Lig ekiplerinden Medicana Sivasspor, ligin 11'inci haftasında kendi evinde oynayacağı Gaziantepspor maçının hazırlıklarına başladı.
Çarşamba akşamı deplasmanda oynadığı Bursaspor maçından 1-0 mağlup ayrılan Medicana Sivasspor'un teknik direktör Okan Buruk nezaretinde kulüp tesislerinde yaptığı antrenman düz koşuyla başladı. Daha sonra açma-germe hareketleri yapan kırmızı beyazlılar ayak tenisi oynayarak çalışmalarına devam etti.
Yaklaşık 1.5 saat süren antrenmana, sağlık kontrolü için İstanbul'da bulunan Eneramo katılmadı. Hafif sakatlığı bulunan Yekta ise takımdan ayrı düz koşu yaptı. Antrenmandan önce açıklamada bululan Okan Buruk, şunları söyledi:
"BUNDAN SONRAKİ HAFTALAR DAHA İYİ OLACAK"
"Bursaspork'a karşı aldığımız sonuç üzücü. Oynadığımız oyunun sonucu değil. Oyunun geneline baktığımızda çok üstündük. Yediğimiz gole kadar kalemizde net tehlike yaşamadan, belkide ayağımızdaki topu rakibe vererek bir gol yedik. Tabii ki hatalar olacak yanlışlıklar olacak. Kaçırdığımız goller de var. Bunlar oyunun içinde var. Benim için oyuncuların istediklerimizi sahada yerine getirmeleriydi. Bu anlamda büyük ölçüde bunu yapmaya çalıştılar. Skoru yakalayamadık. Aslında çok rahat bir maçtı. 3 puan alabilirdik. Tekrar ligin içinde çok iyi bir yere gelebilirdik. Ama yapacak birşey yok. 2 günlük çalışmanın ardından maça gittik. Oyuncularımız bizim istediklerimizi yerine getirmeye çalıştılar. Onların iyi niyetlerinden hiçbir şüphem yok. Kafamızı kaldırıp yolumuzda gitmemiz gerekiyor. İnşallah bundan sonraki haftalar daha iyi olacak."
"HATALARI TELAFİ EDECEĞİZ"
Maçlarda gol pozisyonlarını değerlendiremediklerini ve bunun üzerine çalışacaklarını belirten Okan Buruk, şöyle devam etti:
"Önümüzde bir süre var. Bu süre bize faydalı olacaktır. Hem takımla daha fazla süre geçirme hem de eksiklerimizi giderme anlamında haftayı çok iyi bir şekilde geçirip Gaziantepspor maçına hazırlanacağız. Biraz daha dikkatli olmamız gerekiyor. Çünkü top ayağımızdayken çok basit bir şekilde topu verdik. Bunlarla ilgili konuşmalarımızı yapıyoruz. Maçtan öncede çok konuştuk bunları aslında. Topun bizde kalması ve gereksiz top kaybı yapmamak çok önemliydi. Bunlar hep konuştuğumuz şeylerdi. Bundan sonra bunları daha çok konuşacağız. Hatalar olacak tabii ki inşallah bunları telafi edeceğiz. Ben oyuncularımın tekrar bu hataları telafi edeceğini düşünüyorum. Onlara çok inanıyorum."
Okan Buruk, taraftar desteğine ihtiyaçları olduğunu ifade ederken de şöyle dedi:
"Taraftarın bizim için değeri çok fazla. Böyle bir maçta bizim yanımızda olmaları gerekiyor. Çünkü oyuncularımın morale ihtiyacı var. Biz tabii ki elimizden gelenin fazlasını yapacağız ama taraftarımızın da orada olması, takımın yanında olması gerekiyor. Zaten bu zamana kadar hep destek veriyorlar. Bu maç bizim için çok daha farklı olacak, o yüzden taraftarımızı stada bekliyoruz."

FOTOĞRAFLI