Microsoft ortak kurucusu Bill Gates ile Gates Vakfı eş başkanı İngiliz tabloid Daily Mirror ile yaptığı röportajda, çocuklarının teknolojiye maruz kalmasını sınırladığını açıkladı. Röportajda; "Sık sık ekran saati bulunmayan bir zaman belirledik ve durumlarında makul bir saatte uyumanıza yardımcı oluyoruz" dedi.

Gates, "Bir yemek yediğimizde masada cep telefonlarımız yok" dedi. "Çocuklarımıza 14 yaşına kadar cep telefonlarını vermedik ve diğer çocukların daha önce onları bulduklarından şikayet ettiler" dedi. Gates'in Jennifer (20), Rory (17) ve Phoebe (14) olmak üzere üç çocuğu var. Gates ailesi, çocuklarını aşırı yatırım yaptıkları ürünlerden uzak tutmak için teknoloji çevrelerinde ilk olanı değil. Apple'ın kurucu ortağı Steve Jobs, Gates'in New York Times gazetesinin sözlerini yineledi ve çocuklarının iPad'i kullandığını belirtti.

Teknolojiten kaçınan ebeveynlik tarzı, öncelikle bağımlılığı ve teknolojinin tehlikelerini birinci elden gören Silikon Vadisi elitleri arasında bir eğilim olarak karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda dünyanın geri kalan kısmından daha fazla tüketim çıkarma yolları üretmekle meşgullerken, çocuklarının teknolojinin kullanımının düzenlenmesini de sağlıyorlar.