Aydın’ın Didim’de son günlerde basın mensuplarına yönelik tartaklanma haberleri ve Kemal Kılıçtaroğlu’nun Didim’e yapacağı ziyaretle ilgili Didim CHP İlçe Yönetimi basın toplantısı düzenledi. CHP seçim bürosunda gerçekleşen toplantıda Didim Belediye Başkan Yardımcısı Salih Bankoğlu’na geçtiğimiz günlerde evinin önünde kimliği belirsiz bir şüpheli tarafından uygulanan fiziki şiddet de kınandı.
KILIÇTAROĞLU, DİDİM’DE HALKA SESLENECEK
Toplantıda CHP Lideri Kılıçtaroğlu’nun Didim ziyareti ile ilgili bilgi veren CHP Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş, Genel Başkan’ın Aydın ziyaretini Didim’den başlatmasından dolayı çok mutlu olduklarını belirtti. Kılıçtaroğlu’nu konuk etmekten memnuniyet duyacaklarını söyleyen Karataş, "Genel Başkanımız, çarşamba günü saat 10.30-11.00 arası seçim büromuzun önünde halkımıza seslenecek.Daha sonra 11.30 gibi ayrılarak Söke’ye ve Aydın’a devam edecek. Sayın Genel Başkanımızın Didim’e gelecek olması bizleri çok mutlu etti. Bizler de Cumhuriyet Halk Partililer olarak kendilerini konuk etmekten memnuniyet ve onur duyacağız" dedi.
"BİZ KİMSENİN GİYİMİNE SALDIRIDA BULUNMAYIZ"
İlçe Başkanı Karataş, cumartesi günü bir gazeteciye yapılan saldırıyı kınadıklarını söyledi. Şiddeti tasvip etmediklerini belirten Karataş, tartaklanma olayını şu şekilde değerlendirdi; "Bir diğer açıklamak istediğim husus seçim büromuzun açılışında, hiçbir zaman tasvip etmeyeceğimiz, kabul etmeyeceğimiz bir durum yaşanmıştır. Benim olayın olduğu günün akşamında haberdar olduğum çirkin davranış bir gazeteci arkadaşımıza yapılan hareket bizi derinden üzmüştür. Kendisine yapılan ve bu giyim tarzında olan insanlara yapılan davranışı kesinlikle onaylamadığımızı, bu tür harekette bulunan insanları da kesinlikle onaylamayacağımızı, bu tür hareketleri yapan insanların da CHP ile alakası olmadığını özellikle belirtmek istiyorum. Bizim kimsenin giyimi, inanışı, dili, rengi, ırkıyla ilgili sorunumuz olmamıştır olamaz da. Bizler Laik Demokratik bir Ülkede yaşamayı ahdetmiş, bunun için mücadele eden bir partinin üyeleriyiz. Bizler kesinlikle bir inancın, giyimin, konuşmanın karşısında olmayız, olamayız. Dediğim gibi bunları yapanlar kesinlikle CHP’li değildir. Ama ki öyle bile olmuş olsalar bunların tespit edilmesi durumunda her kimse bunlara gerekli işlemi yapacağımızın da bilinmesini isteriz. Fakat Cumartesi günü AK Parti’nin seçim bürosunun açılışında bir Milletvekili adayı arkadaşımızın bu konuyu gündeme getirip ’CHP’nin zihniyeti budur, türbana saldırıyorlar’ gibi bir açıklamada bulunulmuş, biz kesinlikle böyle bir şeyi reddediyoruz. O arkadaşlarımızı da insanların inançları üzerinden siyaset yapmamalarını rica ediyoruz. Çünkü bizler hiçbir zaman inançlar üzerinden siyaset yapmıyoruz. Bu gazeteci arkadaşımızdan olayın burada olması nedeniyle kendisini telefon ile arayıp daha önce de özür dilemiştim, tekrar burada da özür diliyoruz. Böyle bir olayı kabul etmemiz onaylamamız kesinlikle mümkün değildir."
"ŞİDDET BENİM ÜSLUBUM DEĞİLDİR"
Haftasonu aynı seçim bürosunun açılışında bir gazeteciyle yaşadığı gerginliğin basına çarptırılarak servis edildiğini öne süren CHP Didim Belediye Meclis Üyesi Ahmet Yılmaz, gazetecinin koluna vurma olayının yalan olduğunu sadece koluna hafifçe dokunduğunu söyledi. Yılmaz ulusal basına günlerce konu olan tartaklanma haberi ile ilgili değerlendirmesinde "Seçim bürosunun açılışında Milletvekili adaylarımızın konuşmasından sonra bir vatandaşımızın bir sıkıntısını dile getirmesi ile olay başladı. Şahıs Önce Salih Ağbeyimizle konuştu. Daha sonra İbrahim Bey ile ben devreye girdik. Biraz da rahatsızlığı vardı. Biz kendisine öncelikle bir oturun dedik ve oturmasını sağlayıp su ikram ettik. O sırada şahıs sıkıntılarını dile getirirken gazeteci arkadaşımız arkadan çekim yapıyordu. Ben o arkadaşa dönerek çekim yapmamasını sorunu dinlememiz gerektiğini, ne sıkıntısı varmış bilmemiz gerektiğini daha sonrada basına da bu sorunun ne olduğunu dile getireceğimizi söyledik. Şahsın ismi Cafer beymiş. Daha sakin bir yerde dinlemek için kenara aldık. Kenara alırken gazeteci arkadaşımızın ’Meclis üyesi bana yumruk attı’ diye sesini duydum ama ben şahısla ilgilendiğim için pek alakam olmadı. Diğer basın mensubu arkadaşlar da olayın içindeydiler. Onlar da çok iyi gördü olayı zaten. Halkta gördü. Ben de Başkanımızın dediği gibi bunun bir provokasyon olduğunu düşünüyorum. Bu olayı ben kınıyorum. Böyle bir şey olmamıştır. Böyle yalan haberlerle de hiçbir yere varılmaz. Bunu söylemek istiyorum. Gazetecinin ’Siz hiçbir fiziki müdahalede bulunmadınız mı?’ sorusuna, Ben kişiyi kenara çekerken çekime devam ederek arkamızdan gelen gazeteci arkadaşa sizin gelmenize gerek yok diyerek koluna hafif bir dokundum" ifadelerine yer verdi.