MUĞLA'nın Köyceğiz İlçesi'nde, 119 gün önce ortadan kaybolan 80 yaşındaki Şehri Şahan'ı arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Bugün sabah saatlerinde Pınarköy Mahalle Muhtarlığı önünde toplanan jandarma ekipleri, bölgede çalışmalarına devam etti.
Köyceğiz'e 34 kilometre mesafedeki 135 haneli Çayhisar Mahallesi'nde yaşayan Şehri Şahan, geçen 10 Haziran'da Beyobası Mahallesi'ndeki kızını ziyarete gitti. Geceyi kızında geçiren, ikisi kız üç çocuk annesi Şahan, ertesi gün birlikte Köyceğiz'e gidip bankadan üç aylık 1080 lira olan yaşlılık maaşını çektikten sonra Beyobası'na döndü. Bir süre daha kızıyla vakit geçiren Şahan, daha sonra Çayhisar Mahallesi'ndeki evine dönmek üzere ayrıldı. Herhangi bir ulaşım aracına binmeyi sevmeyen, sürekli olarak yürümeyi tercih eden yaşlı kadından bir daha haber alınamadı. Yakınları gidebileceği yerlere bakmalarına rağmen Şahan'dan haber alamayınca, jandarmaya kayıp başvurusunda bulundu. Jandarma, köylülerle birlikte bölgedeki ormanlık alanda yaptığı aramalara rağmen Şahan'a ulaşamadı. 22 Haziran'da Pınarköy Mahallesi, 26 Haziran'da da Sazak Mahallesi yakınlarında görüldüğü belirlenen Şahan'ı arama-kurtarma çalışmalarına geçen 24 Eylül'de Kurban Bayramı'nda ara verildi. 9 günlük aranın ardından arama-kurtarma çalışmalarına tekrar başlandı.
Muğla İl Jandarma ile Köyceğiz İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, bugün sabah saatlerinde Pınarköy Mahalle Muhtarlığı önünde toplanıp, üç ayrı noktadan Şahan'ın oğlu Dursan Şahan ve damadı Zafer Sarıtaş'ın da katılımıyla arama-kurtarma çalışmalarına devam edildi. Ancak, yaşlı kadınla ilgili en ufak bir ipucuna bile rastlanmadı. Jandarma yetkilileri, ayak basmadık yer bırakmadıklarını belirterek, "Ancak, Şehri Nine'ye ulaşamadık. En ufak bir ayrıntıyı bile değerlendiriyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızdan gelecek en ufak bir ihbar bile bizim için önemli" dedi.
Çayhisar Mahallesi Muhtarı Resmi Korkut da Şehri Nine'nin kızına giderken yürümeyi tercih ettiğini belirtip, "Hiçbir araca birnmezdi. Bazen yolda denk gelip de ısrarcı olan biri olursa onun aracına binerdi. Akli dengesi de yerindeydi. Köylüler neredeyse aramadık yer bırakmadı. Ancak, sanki yer yarıldı içine girdi. Bir türlü kendisini bulamadık. Başına bir şey gelmeden kendisine ulaşmak, tek isteğimiz" dedi.

FOTOĞRAFLI