Galatasaray Meydanı’nda toplanan bir grup, Charlie Hebdo saldırısını kınamak için Fransız Konsolosluğu’na yürüdü. Burada basın açıklaması yapan grup, konsolosluğun önüne karanfil ve kalem bıraktı.
Aralarında gazetecilerin de olduğu yaklaşık yüz kişi, Charlie Hebdo saldırısını protesto etmek için Galatasaray Meydanı’nda bir araya geldi. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı yürüyüşte grup üyelerinden bazılarının uzun süre gözyaşı döktüğü görüldü. Bu sırada gruba tepki gösteren bir vatandaş polis tarafından uzaklaştırıldı. Fransız Konsolosluğu’na yürüyen grup, burada bir basın açıklaması yaptı.
Yapılan açıklamada, “Fransa’nın başkenti Paris’te 7 Ocak’ta Charlie Hebdo’ya yapılan katliamı lanetliyoruz. Bu saldırı; mizahı, hicvi ve eleştiriyi yok etme girişimidir. Bu saldırı; ifade özgürlüğüne kurşun sıkmaktır. Bu saldırı; düşünceyi öldürme teşebbüsüdür. Dün olduğu gibi yarın da baskılara karşı direneceğiz. Fikir özgürlüğü, ifade özgürlüğü, basın özgürlüğü, mizah yapma özgürlüğümüzden ödün vermeyeceğiz, geri adım atmayacağız. Bu bizim dünyaya, Türkiye’ye ve Charlie Hebdo’ya sözümüz olsun. Bu topraklarda mizah ve gazeteciliğin tarihi; düşünce ve ifadeye yönelik tahammülsüzlükle, baskıyla, sansürle, yıpratmayla, sindirmeyle ve hatta yok etmeyle maluldür. Charlie Hebdo’ya yapılan saldırının aslında bir ‘insanlık suçu’ olduğunu belki de en iyi biz anlarız” denildi.
Grup yapılan basın açıklamasının ardından Fransız Konsolosluğu’nun önüne kalem ve karanfil bıraktı. Grup daha sonra sessizce dağıldı.