MERSİN, () - MERSİN'de Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu (İKK), '19 Eylül Mühendis, Mimar, Şehir Plancıları Dayanışma Günü' nedeni ile düzenlediği etkinlikte Türkiye'de son günlerde yaşananlar nedeni ile barış istedi.
TMMOB İKK üyeleri, Forum AVM'deki Atif Yılmaz Meydanı'nda bir araya geldi. 'Savaşa hayır, barış hemen şimdi' pankart ve dövizlerin açıldığı etkinlikte konuşan TMMOB İKK sekreteri Elektrik Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Seyfettin Atar, Türkiye'deki sorunların her geçen gün ağırlaştığına dikkat çekerek, "Türkiye, 7 Haziran seçimlerinden bu yana saray merkezli bir irade ile parlamento ve anayasa askıya alınarak karanlık bir girdabın içerisine sürüklenmektedir. İktidar hırsı ile gözlerini kan bürümüş olanlar, toplumu savaşa ve ölüme davet etmektedirler. Artık yeter. Daha fazla gözyaşı dökmek, daha fazla tabut taşımak istemiyoruz. Ülkenin dört bir yanındaki cenazelerde akan gözyaşlarına artık yüreğimiz dayanmıyor. Her ölümün ardından, binlerce yıldır birlikte yaşadığımız bu topraklarda toplumsal barış ve geleceğimiz adına kaygı duyuyoruz" dedi.
Atar, seçimler sonrasında, bunalımın yeni ve üst bir evresine girildiğini bugün herkesin görebildiğini ifade ederek şöyle konuştu:
"Kürt sorununda çözüm sürecinin bitirilmesi; ölümler ve provokasyonların gündelik olaylar haline gelmesi; PKK'nın tekrar silah kullanma zeminine gelmesi; Suruç'ta 32 sosyalist gencin katledilmesi; yanıp yıkılmış ilçeler, kentler yaratılması, günlerce süren sokağa çıkma yasaklarıyla oluşan savaş ortamında çocukların da içerisinde yer aldığı onlarca sivilin hayatını kaybetmesiyle ülkemiz karanlık bir tablonun içine sürükleniyor. Yüreğimize her gün bir kor düşerken, ülkemiz hızla bir iç savaşın eşiğine doğru giderken, saraylarında oturanlar, ölen canların üzerinden milletvekili hesabı yapıyorlar. Bu ülke ve bu halk; AKP'nin 400 milletvekili ve diktatörlük hevesleri için adanacak kurban değildir. Bu yüzden bir kez daha sesimizi barıştan yana yükseltmeliyiz. Bu yüzden savaşa inat 'barış' demeliyiz" diye konuştu.
Toplumun her kesimini duyarlı olmaya çağıran Atar, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sürecin normalleştirilmesi için, Kürt sorununun şiddetten uzak, barışçı, eşitlikçi, demokratik koşullarda ve bir arada yaşam felsefesine uygun şekilde çözülmesi zorunludur. Tüm kesimlerin bu duyarlılıkla hareket etmelidir. 19 Eylül Mühendis, Mimar, Şehir Plancıları Dayanışma Günü'nde ülkemiz, halkımız ve geleceğimiz için taşıdığımız sorumluluğun bir gereği olarak bir çağrı daha yapıyoruz. DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nin çağrısıyla 10 Ekim'de Ankara'da yapılacak olan 'Savaşa İnat Barış Hemen Şimdi! Emek, Barış, Demokrasi Mitingine tüm kamuoyunu davet ediyoruz."

FOTOĞRAFLI