Konya’nın Seydişehir ilçesinde park halindeki bir otomobilin motor kısmına giren ve sıkışan kediyi, bir vatandaşların aracın camına yapıştırdığı not kurtardı.
Olay, gece saatlerinde Milli Egemenlik Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, arkadaşlarıyla gezmek için cadde üzerinde otomobilini park eden Yasin Gözetici, evine gitmek üzere otomobilinin yanına geldi. Bu sırada otomobilden kedi sesi geldiğini fark eden Gözetici, aracının etrafına ve altına baktı. Kediyi göremeyince motor kısmına bakmak üzere kaputu açmak için aracının kapısına yönelen Gözetici, camdaki yazıyı fark etti. Otomobilinin motor kısmını açan Gözetici, yavru kediyi motorun alt kısmında görünce çıkarmak istedi ancak yavru kedi saklandığı yerden bir türlü çıkmadı. Bunun üzerine kediyi çıkaramayacağını anlayan Yasin Gözetici, itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yaptıkları çalışma sonucunda yavru kediyi bulunduğu yerden kurtardı. İtfaiye erlerinin elinden kurtulan kedi, kalabalığın arasından giderek kayıplara karıştı.
Yasin Gözetici akşam eve gitmek için aracın yanına geldikleri zaman kedi sesi duyduklarını söyleyerek, “Acaba altında mı diye baktım yok, kapıya yöneldim kapıya duyarlı bir vatandaş yazı asmış, ben de aynı düşüncedeydim. Motorun altına kaçmış olabileceğini düşündüm. Kaputu açtık baktık, içerisinde kedi var” dedi.