Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü’nce hazırlanan Hemşireler Günü etkinlikleri yoğun bir programla kutlandı.
Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Mustafa Paç, Başhekim yardımcısı Opr. Dr. Osman Acar, Sağlık Hizmetleri Müdürü Uzm. Kezban Avcı, Sağlık Otelciliği Müdürü Mehmet Akbay, Müdür yardımcıları ve idari personelden oluşan bir heyet tarafından servis katları, poliklinikler ve hemşirelerin çalıştığı diğer birimler tek tek gezilerek hemşirelere emeklerinden ve özverili çalışmalarından dolayı çiçek takdim edildi.
SEVİNÇ, HÜZÜN ,GÖZYAŞI VE GURUR BİR ARADAYDI
Programın öğleden sonraki bölümü Dr. Kemal Bayazıt Sosyal Tesisleri çok amaçlı salonda geniş bir protokol ve yoğun bir katılımla gerçekleşti. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlanılan programda Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Paç kısa bir selamlama konuşması yaptı. Daha sonra kürsüye gelen Hastane Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Uzm. Kezban Avcı katılımcılara hoş geldiniz diyerek Günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı. Uzm. Avcı Sağlık çalışanları arasında hemşirelerin yeri ve öneminin altını çizerek tüm hemşirelerin bu özel gününü kutladı.
Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Psikolojisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Öznur Özdoğan tarafından din, sevgi, hoşgörü ve kadının çalışma hayatındaki yeri ve önemi hakkında bir sunum yaptı.
Hastane çalışanlarından emekli olanlara plaket taktiminin ardından yine hastanede çalışan hemşireler tarafından oluşturulan “Ka Ve Ce’’ tiyatro ekibi tarafından kendilerinin yazıp ve yine kendilerinin oynadığı skeçler sahne aldı. Hemşirelerin çalışma koşulları, sosyal hayatı ve yaşam gereksinimleri konulu gösterileri, önce sevinç sonra hüzün ve daha sonra da yerini büyük bir gurura bıraktı. Sahne alan ekipteki her bir hemşire perde de gösterdikleri performansla usta tiyatroculara taş çıkarttılar.
Hemşireler ve düşünceler konulu kısa bir video gösteriminin ardından Şef Ali Şenozan yönetiminde Yüksek İhtisas Korosu tarafından Türk Sanat Müziği dinletisi yapıldı. Birbirinden güzel eserlerin sergilendiği müzik dinletisinin ardından verilen kokteyl ile öğleden sonraki program sona erdi.