ZONGULDAK (AA) - Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi'nde eğitim gören 15 öğrenci, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nda (TEGV) görev alarak çocuklara "Ateşböceği" tırında eğitim desteği veriyor.

Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi'nin proje sorumlusu Mustafa Erik, Ereğli Kışla Mahmut Likoğlu Ortaokulu bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte, gazetecilere yaptığı açıklamada, üniversite öğrencilerinin gönüllü olarak, çocukların yaşam becerilerini geliştirecek eğitimlere katkı sağladığını söyledi.

Ateşböceği tırının içerisinde bilgisayar ve serbest etkinlik odası olmak üzere 2 bölüm bulunduğunu anlatan Erik, toplam 12 saatten oluşan programın 6 saatinin bilişim, diğer 6 saatinde ise matematik, fen, okuyorum oynuyorum, drama atölyesi ve eğlen öğren hijyen etkinliklerinden oluştuğunu belirtti.

Erik, bilgisayar odasında 12 bilgisayar bulunduğunu, burada temel kod yazma, serbest etkinlik alanında matematik, fen, okuma ve sanat eğitimleri verdiklerini bildirdi.

Gönüllülerin katkısıyla süren projede üniversite öğrencilerinin desteği bulunduğunu belirten Erik, şunları kaydetti:

"Üniversite öğrencilerimiz geliyorlar herhangi bir ücret talep etmeden kendi istekleri ile destek veriyorlar ve çocuklarımızın eğitimlerine katkı sağlıyorlar. Sınıf ortamı değil de samimi bir ortamda etkinlikleri uyguluyoruz. Öğretmen, hoca gibi bir hitap yerine, abi, abla gibi sesleniyorlar, onlar da daha sıcak bir ortam oluşuyor."

Öğrencilere uyguladıkları 12 saatlik programı 2 güne yaydıklarını ve tırda günlük 24 öğrenciye eğitim verdiklerini hatırlatan Erik, ilçede eğitim ve öğretim yılı tamamlana kadar kalarak, tüm okullara ulaşmak istediklerini sözlerine ekledi.

Üniversite öğrencilerinin kendilerine eğitim vermesinden mutluluk duyduklarını söyleyen 7. sınıf öğrencisi Arda Şen, "Kod yazıp, ilerletip sonuca ulaşmak istiyoruz. Daha önce hiç böyle birşey yapmamıştım. Bilgisayar tasarımcısı olmak isteyen biri, kodları yaparaktan oyun tasarlayabilir. Oyun olması için kod yapmak gerekiyor, biz de kod yapmayı öğreniyoruz. Tırın içerisinde ders yapmak öğrenmek heyecanlı oluyor." ifadelerini kullandı.