Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Gençlik ve Spor Bakanlığının bir çalışması olarak Kayseri Valiliğince organize Melikgazi Belediyesi’nde ortak olduğu proje kapsamında 100. YILINDA SARIKAMIŞ isimli yürüyüş etkinliğine Kayserililerin davetli olduğu söyledi.
Sarıkamış şehitlerin anısına düzenlenen
4 Ocak 2015 Pazar günü düzenlenecek olan ‘Asrın Yürüyüşünde Erciyes’te Buluşuyoruz’ etkinliğinin sabah saat: 08.00’de Kayseri Valiliğin önünden başlayacağını ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Sarıkamış yürüyüşünün Tarihimizde önemli bir olay olduğunu vatan, millet ve bayrak sevgisinin bu Anadolu insanı için ne kadar önemli olduğunun göstergesi olduğunu kaydetti.
Bundan yüz yıl önce Sarıkamış Yürüyüşüne katılanların aziz hatıralarının her zaman yüreklerde yaşayacağını vurgulayan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç açıklamadı bulundu:
“Anadolu insanı her zaman tarihi yaşamamış bizzat tarihi kendisi yazmıştır. Tıpkı bundan 100 yıl önceki Sarıkamış Şehitlerimiz gibi bu topraklar için kendilerini nasıl feda ettikleri en iyi örneklerdendir. Anadolu İnsanı için vatan-millet-bayrak ve ezan ayrı bir önem arz eder. Bunun için bir canın önemi yoktur. Bugün Bu topraklarda birlik ve beraberlik içinde yaşıyorsak bu evlatların sayesindedir. Bu neden ile Sarıkamış şehitlerimizi anmak, gelecek kuşaklara örnek davranışlarını aktarmak adına çeşitli etkinlikler ile gündem de tutmamız gerekmektedir. Bu neden ile Asrın yürüyüşü Erciyeste buluşuyor etkinliğine herkesin katılmasını bekliyor ve davet ediyoruz”