Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, MİTtırları soruşturmasını yürüten eski cumhuriyet savcısı Aziz Takcı hakkında "terör örgütü üyeliği" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi.

"DEVLET SIRRI" DEMİŞLERDİ

2014 yılının 19 Ocak günü Suriye'ye giden üç TIR Hatay'da, savcılık emriyle yapılan bir jandarma-polis operasyonuyla durdurulmuştu.

MİT TIR'ları Hatay Kırıkhan'da silah sevkiyatı yapıldığı ihbarı üzerine, Adana TMK 10. madde ile yetkili savcılık talimatıyla, Kırıkhan Savcılığı tarafından durduruldular. TIR'lara refakat eden araç içerisindekiler ve TIR içerisinde yer alan bir kişi, Kırıkhan Başsavcısı ve Kırıkhan savcısına, MİT mensubu olduklarını ve araç içerisinde yer alan malzemelerin 'devlet sırrı' niteliğinde olduğunu ifade etmişti.

JANDARMA BIRAKMIŞ POLİS TEKRAR DURDURMUŞTU

Dönemin Hatay Valisi'nin, personelin MİT personeli olduğu ve araçların MİT'e ait olduğu belirtilen talimat yazısıyla TIR aranmadan jandarma tarafından yola devam etmesine izin verildi. Sonrasında, Adana TMK savcısı Özcan Şişman'ın Kırıkhan'a ulaşmasıyla, TIR'ın önü bu sefer polislerce kesildi.

AA