Antalya’nın Kumluca ilçesinde yıllardır devam eden iftar yemeği geleneğinde, bu yıl yemekler ihtiyaç sahibi ve muhtaçlara kartlı sistemle dağıtılıyor.
Kumluca Belediyesi tarafından organize edilen ve tüm giderleri hayırseverler tarafından karşılanan iftar yemeği geleneğinde, yemekler kartlı sistemle dağıtılırken, yaşlı ve yemek almaya gelemeyen vatandaşlara ise iftar yemekleri evlerine servis ediliyor.
Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, her gün yaklaşık bin 500 kişiye sıcak iftar yemeği verildiğini söyledi. Geçmiş yıllarda iftar yemeklerinin çadırda verildiğini ancak bazı vatandaşların gelemediğini ifade eden Başkan Çetinkaya, çözüm olarak yemeklerin, daha önceden tespit edilen ihtiyaç sahibi ve muhtaç ailelere kartlı sistemle dağıtıldığını söyledi.
Yemeğin pişirilmesi ve dağıtımının belediye tarafından yapıldığını kaydeden Başkan Çetinkaya, “Yıllardır yemeklerin tüm masrafları ilçemizdeki hayırseverler tarafından karşılanmaktadır. Bu yıl da yine hayırseverlerimiz yemeklerin maddi yükünü üstlenirken, dağıtım organizasyonunu da belediye olarak bizler gerçekleştiriyoruz. İftar organizasyonumuza maddi manevi destek veren tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Hayırseverler tarafından ayrıca ilçede geleneksel olarak yapılan Kadir Gecesi iftar yemeğinin de maddi giderlerinin karşılandığını hatırlatan Başkan Çetinkaya, bu yıl da tüm ilçe halkının katılımı ile Kadir Gecesi iftarını hep birlikte yapmayı planladıklarını belirterek, tüm vatandaşları davet etti.