İsviçre Konfederasyonu Başkanı ve Avrupa Güvenlik ile İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Dönem Başkanı Didier Burkhalter, Kosova’nın bölgesel kurumlar ile entegre olması için ülkesinin gayret göstereceğini belirtti.

Burkhalter, Kosova’ya gerçekleştirdiği günübirlik ziyareti çerçevesinde Priştine’de Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga ile bir araya geldi. Medyaya kapalı gerçekleşen görüşme ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Ofisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsviçre Konfederasyonu Başkanı Didier Burkhalter’in, Kosova’nın birçok alanda önemli mesafeler katettiğini belirttiği, İsviçre’nin de Kosova’nın geleceğe dair vizyonunu desteklediğine vurgu yaptığı kaydedildi. Görüşmede, İsviçreli yüksek konuğun, ülkesindeki işadamlarının bölgeye kayda değer uzun vadeli yatırım yapmayı arzuladıklarını, dolayısıyla yatırımların yapılabilmesi için yasaların üstünlüğünün sağlanmasını ön şart olarak gördüklerine işaret ettiklerini belirttiği öğrenildi. Burkhalter, AGİT Dönem Başkanı olarak Kosova’da yapılacak parlamento seçimleri sürecini kolaylaştırmakta hazır olduklarını da kaydetti.

Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, görüşmede, 90’lı yıllarda çok sayıda Kosovalı'yı kabul etmesi, Kosova Barış Gücü bünyesinde görev yapan İsviçre askerlerinin barış ve istikrarın tesis edilmesine sunduğu katkı ve Kosova’yı tanımasından dolayı İsviçre’ye teşekkürlerini ifade etti.

Görüşmede ayrıca, Kosova’nın devlet yapısının güçlendirilmesi, ekonomik kalkınması ile Kosova’nın Avrupa ile entegrasyonu konuları ele alındı.