Elazığ İş Kadınları Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, Ak Parti’den Milletvekili aday adaylığını açıklayarak resmi başvurusunu yaptı.
Prof. Dr. Yasemin Açık, Ak Parti Elazığ İl Başkanlığı’na giderek resmi başvurusunu yaptıktan sonra açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Yasemin Açık’ın aday adaylığını açıkladığı toplantıya İl Başkanı Nusret Çoban ve partililer de katıldı. Elazığ’ın doğup büyüdüğü ve vefa borcu olduğunu bir şehir olduğunu belirten Prof. Dr. Açık, "Büyük bir azimle, heyecanla halen çalıştığımız, mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşadığımız şehirde 1991 yılından beri bir akademisyen olarak sağlık alanında, bir sivil toplum örgütü lideri olarak, sosyal, ekonomik ve kültürel alanda şehrimize hizmet etmekteyim. Ayrıca, kazandığını Elazığ’da yatırıma çeviren, Elazığ’da harcayan ve istihdamı artırmaya çalışan bir ailenin mensubuyum" dedi.
Bir halk sağlıkçı olarak kendisinin 24 yıldır her gün önemli halk sağlığı konuları ile ilgili eğitim ya da hizmet sunmaya çalıştığını ifade eden Prof. Dr. Açık, "Elazığ ve Elazığlıya hizmet etmeyi büyük bir onur ve mutluluk kaynağı olarak görmekteyim. Bir sivil toplum örgütü lideri olarak, üyesi ya da başkanı olduğum dernek ve federasyonlar aracılığıyla, başta Elazığ’a olmak üzere, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve tüm Türkiye’nin toplumsal gerçekleri, sorunları ve bu sorunların çözüm yolları konusunda tecrübelerim var. Tüm bu bilgiler ışığında, ilimiz ve bölgemizde öne çıkan sektörler, yatırım yapılacak alanlar, avantajlı ve dezavantajlı yönlerimizi dikkate alarak, şehrimizi cazibe merkezi haline getirecek, devlet ve özel sektör yatırımlarını şehrimize çekecek, gençlerimiz için istihdam yaratacak ve kadınların toplumun her alanında daha fazla yer almasını, görünür olmasını sağlayacak projeler gerçekleştirmeliyiz" şeklinde konuştu.
Ak Parti’nin yaklaşık 12 yıllık iktidar döneminde, ülkede ekonomik istikrar sağlanmış, büyük kalkınma hamleleri gerçekleştirilmiş, bölgeler arası gelişmişlik farkını ortadan kaldıran önemli yatırımlar yaptığını da vurgulayan Açık, "Dünya genelinde ülkemizin prestiji ve etkinliği de artmıştır. Partimizin kurucu genel başkanı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun sürdürmekte olduğu parti ve hükumet politikaları aracılığı ile gerçekleştirilen çözüm süreci ile toplumsal barış, güvenlik, ait olma ve vatanına sahip çıkma duyguları gelişecek, doğuda yatırımlar ve istihdam artacaktır. Devlet içerisinde oluşan illegal yapılarla mücadele edilecek, yeni sivil bir anayasa ile ülkemiz daha demokratik ve eşitlikçi bir yapıya kavuşacaktır. Elazığ’a daha etkin ve yetkin bir şekilde katkı sağlayabilmek 2023 hedeflerine taşıyabilmek için, dünyadaki tüm ülkelerde ve gelişmelerde söz sahibi olmaya başlayan ülkemizin yeni büyük Türkiye hedefine ulaşabilmesi için, partimin bir neferi olarak yoğun emek vermek ve aktif bir şekilde hizmet etmek istiyorum. Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan genel seçimlerde milletvekili aday adayı oluyorum" diye konuştu.