TÜSİAD BAŞKANI BAŞARAN: TÜM ÜRETİM SÜREÇLERİ YENİDEN DİZAYN EDİLECEK
Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Cansen Başaran Symes, sanayide önümüzdeki dönemde, dijital değişimlerle birlikte konuşan makinaların olacağını ve büyük dataların analiz edilerek tüm üretim süreçlerinin yeniden dizayn edileceğini söyledi.
Türkiye İnovasyon Haftası etkinlikleri kapsamında, düzenlenen moderatörlüğünü Hürriyet Gazetesi yazarı Vahap Munyar'ın yaptığı, 'STK'larda İnovasyon' konulu panelde Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Cansen Başaran Symes, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, TÜRKONFED Başkanı Tarkan Kadooğlu birer konuşma yaptı. İnovasyonla ilgili yaptıkları eğitim çalışmalarını anlatan TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, şunları söyledi:
"Değişen, gelişen dijital dönüşümü sanayideki tüm üretim safhalarının içine alarak, çok daha verimli, katma değer yaratan, üretken bir üretim sistemi yaratıp çok daha hızlı ürün ve üretim değişikliği yapabilmek. Aslında önümüzdeki dönem büyük datayı kullanarak tüm sanayi şirketlerimizin müşterilerinin ihtiyacı olan çok daha kişiselleştirilmiş ürünlere yönelen bir dönemdeyiz. Sanayide önümüzdeki dönemde dijital değişimle birlikte birbiriyle konuşan makinaların olduğu ve büyük datanın analiz edilerek tüm üretim süreçlerin yeniden dizayn edilebileceği bir sürece giriyoruz. Türkiye'nin bu dönüşümü kaçırmaması gerekiyor. Bu konuyla ilgili yol haritası var önümüzde. 2015-2016 döneminde TÜSİAD bayrağı taşımaya hazır."

FOTOĞRAFLI