47 yaşındaki işadamı Ümit Alemdar Yeşilköy'deki evinden sabah saat 10.00 sıralarında işe gitmek için çıktı. Aracını park ettiği yere doğru yürüyen Alemdar, Şenlikköy Mahallesi Orman Sokak'ta yanına yaklaşan ve içerisinde iki kişinin bulunduğu araçtan kurşun yağmuruna tutuldu.



Vücuduna üç kurşun isabet eden  Ümit Alemdar kanlar hayatını kaybetti. Saldırının gerçekleştirildiği aracın, Alemdar'la ortaklığı 2011'de biten Atilla D.T. (50) tarafından kiralandığı belirlendi. Araç Florya'da terk edilmiş halde bulundu.

Sabah'ın haberine göre parmak izleri ve DNA örneklerinin alındığı araçtan çıkan bir boş kovan ve bir kadın çorabı incelemeye alındı. 
 
ATİLLAT D.T., SALDIRI SIRASINDA ARABADAYMIŞ
Olay yerinde yapılan incelemelerde dokuz milimetre çapında üç adet boş kovan ve bir adet çekirdek bulundu. Kamera kayıtlarını inceleyen İstanbul Polisi, Atilla D.T.'nin saldırı sırasında araçta olduğunu tespit etti. Bir şirketin yönetim kurulu başkanı olan, eski ortak Atilla D.T. gözaltına alındı. Atilla D.T.'ye yardım ve yataklık yaptıkları saptanan 1'i kadın 2 kişi de gözaltına alındı. Araçta ele geçirilen suç aleti silah incelenmek üzere Polis Kriminal Laboratuvarı'nda gönderildi.


 
12 MİLYON LİRA ALACAĞI VAR
İddialara göre; Atilla D.T. ifadesine Alemdar ile eski ortak olduklarını, yaklaşık 12 milyon lira alacağı olduğunu ve parasını alamayınca cinayeti işlediğini söyledi. Alemdar'ın ailesi ise borç iddialarını yalanlarken Atilla D.T. çıkartıldığı mahkemece tutuklandı. Atilla D.T.'ye yardım ve yataklık yaptıkları iddia edilen iki şüpheli ise serbest bırakıldı. Öte yandan Atilla D.T.'nin, FETÖ'den tutuklanan Galatasaray'ın eski futbolcularından İsmail Demiriz'le de eski ortak olduğu belirlendi.