şte Kılıçdaroğlu'nun olağanüstü toplanan MYK sonrası düzenlediği basın toplantısındaki konuşmasının satır başları:
Terör karşısında üzerimize ne düşüyorsa yerine getirmeye hazırız. Teröre karşı ortak ve net bir tavır takınmalıyız.
Terörü bitirmek için her türlü desteği vermeye hazırız. Yeter ki bu ülkede terörü bitirelim.

7 HAZİRAN SONRASI "BİZİ TEK BAŞINA İKTİDAR YAPIN TERÖR BİTSİN" DEDİLER
7 Haziran sonrası bir tablo ortaya çıktı ve terör artmaya başladı. Çıkıp bizi tek başımıza iktidara getirin söz terörü bitireceğiz dediler. Terör bitti mi? Bir bölgeyi aştı, Türkiye sathına yayıldı.
Vatandaşlarıma şu soruyu soruyorum; ne oldu da terör tüm yurda yayıldı. 14 yıldır ülkeyi yönetenler ne yaptı da bu oldu? Bu soruyu her vatandaşın kendisine sorması lazım. Sorarsak ülkeye demokrasiyi getiririz.

HER SALDIRIDAN SONRA DAHA ÇOK ÖLÜYORUZ
Her saldırıdan sonra önlem alıyoruz. Ama her saldırıdan sonra daha çok vatandaşımız ölüyor. Ülkeyi ben Aylardır Ankara'ya Emniyet Müdürü atayamayan bir iktidar terörü bitirebilir mi? Emniyet Müdürü'nün olmadığı bir başkent düşünebiliyor musunuz?

Merak ediyorum faturayı kime çıkaracaklar. Ben atayacaktım şu engel oldu desinler.

GİZLİ SERVİSLER AT KOŞTURUYOR
Bu ülkeyi bilgi ve birikimle yöneteceğiz. Bütün ülkelerin gizli servis ajanları Türkiye'de at koşturuyor.
Çok önemli bir konu daha arkadaşlar. Anayasamızın 112. maddesi ülkeyi yönetenlerin siyasi sorumluluğundan söz eder. 100'lerce insanımız hayatını kaybetti. Kim bunun sorumlusu.

O GÖREVİ YAPAMIYORSA GÖREVDEN ALACAKSIN
Sayın Davutoğlu'na açık ve net çağrı yapıyorum. Yönetemiyorsunuz imajı sizin üzerinize yapışıyor. Yapamıyorsa görevini görevden alacaksınız. Defalarca söyledim, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en derin krizlerinden birini yaşıyor. Krizin adı yönetim krizidir. Türkiye Cumhuriyeti yönetilmiyor. Biz ülke olarak bunu hak etmiyoruz.
Hepimizin gözlerinin önünde savrulan Türkiye'yi görmek istemiyoruz. En acı feryat annelerin feryadı. En dayanılmaz acı evlat acısıdır. Bu acıyı bize yaşatanlara ne demeliyiz? Bu acıya katlanmak bizim işimiz midir?
Çözecekseniz yolunuz yönteminiz varsa size her türlü desteği verelim. Vatandaş size dertlerimizi çözün diye oy verdi. Eğer siz devletin imkanlarını kendi ikbaliniz için kullanırsanız bu tür ortamlara zemin hazırlarsınız.

NE YAPMALIYIZ?
Önce Türkiye, kurucu ayarlarına dönmek zorunda. Türkiye hangi ayarlarla kurulduysa o ayara dönmek zorunda. Bütün komşularıyla barış içinde bir çerçeveyi oluşturmak zorunda. Kurucu ayarlarına dönmeyen bir Türkiye felakete dönmeye hazır bir Türkiye'dir. Komşularımızla niye kavga ediyoruz. Fatura gariban evlatlarımıza ve annelerine çıkıyor. Bu dış politikanın 180 derece değişmesi lazım. Değişmezse Türkiye terör ithal eden ülke konumunu sürdürmeye devam edecektir. Terör tek başına bir siyasal partinin sorunu olmanın ötesine geçmiştir.

MECLİS BAŞKANI'NA ÇAĞRIDA BULUNUYORUM
Terör bizim ulusal sorunumuz haline gelmiştir. En büyük görev Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı'na düşüyor. Meclisi terör konusunda çalıştırmalı. Sayın Meclis Başkanı'ndan istirhamım, madem TBMM'ye kurucu meclis diyoruz şimdi o işleve dönmeli.
9 kez önerdik, gelin terörü konuşalım. 9'una da ret kararı çıktı. Mademki kurucu ayarlarımıza döneceğiz sözde değil özde de parlamento bütün siyasi partileri bir araya getirmelidir.

ANAYASA'NIN 112. MADDESİNİN GEREĞİ YAPILMALI
Annelerin feryatları bir bakanın kulağına gitmiyorsa Başbakan sorumluluğunun gereğini yerine getirmeli ve İçişleri Bakanı'nı o koltukta bırakmamalı. Konuyu uzmanına teslim edeceksiniz. Devlette çürüme başladığı için Emniyet Müdürlüğü görevine kimse getirilemiyor. Ben her şeyi bilirim derseniz bugünkü acı tabloyla karşı karşıya kalırsınız.

ABDÜLKADİR SELVİ'YE TEPKİ
Neredeyse her haber kanalının içinde bir hükümet komiseri arkadaşımız var. Ve halka terörle yaşamaya alışmalıyız diyor. İyi de niye terörle yaşamaya alışalım. Bir beceriksizliği halka fatura etmenin manası nedir? Hangi gerekçeyle siz televizyona çıkıp böyle konuşuyorsunuz. Aydın diye geçiniyorsunuz. TV ekranlarına sizi beceriksizliği kapatmak için değil sorunu nasıl çözebiliriz diye çıkarmalı. Türkiye Cumhuriyeti bu kadar beceriksiz mi?
Birinci sınıf demokrasi istiyoruz neden getirmiyorlar? Her bomba patladıktan sonra gözyaşı döküyoruz? Bizim aklımız yok mu? Zaafı olan kurumların yöneticilerini alırsınız yoksa o zaafa siz ortak olursunuz. Cumhuriyet Halk Partisi anaların ağlamasını istemiyor. Bu ülkede barış ve kardeşlik içinde yaşamasını istiyor.