Başbakan Binali Yıldırım tarafından tanıtılan ’Nefes’ Kredisinden Konya Sanayi Odası (KSO) üyeleri de yararlanacak.

İzmir’de düzenlenen Nefes Kredisi imza törenine katılan KSO Başkanı Memiş Kütükcü, TOBB öncülüğünde KGF’nin desteğiyle başlayan düşük faizli ikinci Nefes Kredisinden oda üyelerinin de Pazartesi gününden itibaren faydalanabileceğini müjdeledi.

Kütükcü, Konya Sanayi Odası olarak 2017 yılında hayata geçirilen ilk Nefes Kredisinde olduğu gibi ikinci Nefes Kredisine de finansman desteği sağladıklarını, böylece KSO üyelerinin aylık yüzde 0.99, yıllık yüzde 11.88 faiz oranlarıyla krediye piyasanın çok daha altında ulaşabileceklerini ifade etti. KSO Başkanı Kütükcü, “Türkiye’de ekonominin, üretimin can damarı olan KOBİ’lerimizin finansmana daha ucuz erişimini sağlamak için hayata geçirilen Nefes Kredileri ülkemizin büyümesi açısından son derece kritik öneme sahip. Konya Sanayi Odası olarak, geçtiğimiz yıl ilki başlatılan birinci nefes kredisi üyelerimize 9.2 milyon lira düşük faizli kredi kullandırmıştık. Aynı şekilde ikinci nefes kredisine de oda olarak finansman desteği sağladık ve KOBİ’lerimizin yanında olduk. Üyelerimiz 2 Nisan Pazartesi günü itibariyle ikinci Nefes Kredisinden de faydalanabilecekler” dedi.

Nefes Kredisi nasıl kullanılacak?

Kütükcü, KSO üyesi sanayicilerin aylık 0,99 faizve 12 ay vade imkanı ile kullanabilecekleri Nefes Kredisiyle ilgili şu bilgileri paylaştı: “Krediden faydalanmak isteyen sanayicilerimizin ilk iş olarak KSO’dan Oda Kayıt Sureti almaları gerekiyor. 6 ay geri ödemesiz, üst limiti 200 bin lira olan krediye sanayicilerimiz Ziraat Bankası, Denizbank, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım aracılığıyla ulaşabilecekler. Kredi 12 eşit taksitli olacak. Yüzde 85’i Hazine destekli KGF kefaleti kapsamında olacak. Yani KOBİ’lerimizin teminat sıkıntısı da olmayacak.”