SAMSUN (AA) - Terme Belediyesi tarafından personelin vatandaşlarla daha etkili iletişim kurabilmesi amacıyla "Kişilerarası ilişkiler ve etkili iletişim" semineri düzenlendi.

Belediye İnsan Kaynakları Müdürlüğü tarafından 2017 yılı hizmet içi eğitim seminerleri kapsamında düzenlenen seminer, belediye toplantı salonunda 3 gün boyunca devam edecek.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşenur Büyükgöze Kavas tarafından verilen seminere belediye başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin yanı sıra 180 personel katılıyor.

Seminerde iletişimin tanımı ve öğeleri, iletişimi etkileyen faktörler, işitmek ve dinlemek, dinleme ve anlama, iletişim engelleri, empati, etkili bir iletişimde uygun tepki verme, kişilerarası ilişkilerde çatışma ve etkili çatışma çözme yöntemleri, ekip ruhu ve ekip çalışmasının önemi slayt eşliğinde anlatıldı.

Kavas, ne söylendiğinin değil, nasıl söylendiğinin önemli olduğunu vurgulayarak, "Düzgün bir diksiyon, karşınızdaki kişiyle empati yapmak, beden dilini doğru ve etkili kullanmak, çok daha başarılı sonuçlar almamızı sağlar." dedi.

Seminerin bazı oturumlarına katılan Belediye Başkanı Şenol Kul da belediyecilikte kurumsallığın önemine dikkati çekerek, "Personelin her alanda donanımlı, başarılı olması için çalışmalara devam ediyoruz. Belediyeler, görevlerinin doğasından kaynaklanan bir yaklaşımla sürekli halkın içindedir. Vatandaşlarımız ile aramızdaki iletişimi daha güçlü kılmak için hizmet içi eğitimlere devam edeceğiz." diye konuştu.