GİRESUN (AA) - Giresun Müftüsü Muhittin Oral, bu yıl açılacak yaz Kur'an kurslarındaki hedeflerinin Giresun'daki tüm çocuklara ulaşmak olduğunu söyledi.

Oral, yaptığı açıklamada, yeni dönem kursun 22 Haziran Pazartesi günü başlayacağını ve 9 hafta süreceğini belirtti.

Giresun'da kursa katılım oranında yüzde 50,47 olduğunu ifade eden Müftü Oral, "Hedef kitlede Türkiye ortalaması yüzde 26,62 oldu. Giresun'umuz, hedef kitle katılım oranlarında en yüksek on il içine girerek 7. sırada yer aldı. Bu yılki hedefimiz, ulaşılamayan yaklaşık yüzde 50'lik bir kitle gerçeğini dikkate alarak 2015 yılı yaz Kur'an kurslarımıza öğrenci temininde daha fazla gayret etmek" dedi.

Oral, her yaş grubundan öğrencilerin yaz Kur'an kurslarında eğitim-öğretim görebileceğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaz Kur'an kurslarına katılacak öğrencilere özel olarak hazırlanan kitaplar ücretsiz verilecek. 'Dinimizi Öğreniyoruz 1-2-3' kitapları yanında Diyanet'in çocuklara yönelik yayınları da yardımcı materyal olarak kullanılabilecek. Yaz Kur'an kurslarına katılmak isteyen engellilere, her ilde en az bir cami ya da Kur'an kursunda eğitim verilecek. Kurslarda, eğitim ve öğretim etkinlik ve verimliliğini artırmak için çeşitli faaliyetler düzenlenecek. Eğitim-öğretim süresince  her hafta bir ayet, her hafta bir hadis, her hafta bir ilahi belirlenerek öğrencilerin o hafta içerisinde bunları öğrenmeleri sağlanacak."

Diğer taraftan veli, öğrenci, Kur'an kursu öğreticisi buluşmalarıyla ailelerin eğitim sürecine dahil olmasının sağlanacağını kaydeden Oral, "Kur'an'ın anlam dünyasıyla buluşalım' hedefiyle haftanın bir gününde, Kur'an-ı Kerim'den belirlenen bölümlerin Türkçe meali anlatılarak, Kur'an'ın hem okunmasına hem de anlaşılmasına katkıda bulunulacak" diye konuştu.