BALIKESİR'in Karesi İlçesi'nde, sarılık teşhisi konulan 15 günlük Muhammet Hakkı Şenal'ın karla kaplı yollar nedeniyle hastaneye götürülememesi üzerine belediye ekipleri seferberlik başlattı. Muhammet bebeği almaya gidecek ambulansın yolu greyderler öncülüğünde açıldı. Ambulansla hastaneye ulaştırılan minik Muhammet, tedaviye alındı.
İlçe merkezine 40 kilometre mesafedeki Hisaralan Mahallesi'nde yaşayan Filiz- Rahmi Şenal çiftinin üçüncü çocukları Muhammet Hakkı Şenal, 15 gün önce dünyaya gözlerini açtı. Doğumdan sonra sarılık teşhisi konulan Muhammet bebek, rahatsızlandı. Durumu ciddileşen minik Muhammet'i ne ailesi ne de karlı kaplı yollar nedeniyle bölgeye ulaşamayan sağlık ekipleri hastaneye götürebildi. Konudan haberdar olan Karesi Belediye Başkanı AK Partili Yücel Yılmaz, seferberlik başlattı. Bölgeye gidecek olan ambulansın yolu Karesi Belediyesi Fen İşlerine bağlı iki greyder ve kar küreme aracıyla açıldı. Hisaralan Mahallesi'ne ulaşan sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptıkları minik Muhammet'i Atatürk Devlet Hastanesi Yenidoğan Ünitesi'ne nakletti. Bebeğin durumunun iyi olduğu, üç gün boyunca gözlem altında tutulacağı, sorun görülmezse taburcu edileceği öğrenildi.
BABADAN TEŞEKKÜR
Bebeği için yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getiren baba Rahmi Şenal, "Üçüncü çocuğumuz Muhammet Hakkı'ya doktorlar sarılık teşhisi koydu. Doktor sürekli takip edilmesi gerektiğini söyledi. Biz bebeğimizin renginin iyice sararması sonucu hemen doktoru aradık. Doktor bize 'hemen hastaneye getirin' dedi. Biz de bunun üzerine yola çıkmak istedik. Ancak kar nedeniyle gidemedik. Başkanımız Yücel Yılmaz, ekiplerini bizim için seferber etti. Biz 'bu karda buraya kimse gelemez' diye düşündük. Ancak köyümüze yaklaşan ekipleri görünce çok sevindik. Devletimizden Allah razı olsun. Biz 'gelmezler' diye düşünürken geldiler. Bebeğimizin hayatını kurtardılar" dedi. Belediye yetkilileri, bebeğin ailesine yardım paketi de bıraktı.
BAŞKANDAN İRTİBAT NUMARASI
'İnsan varsa hizmet de olmadır' felsefesiyle yola çıktıklarını belirten Başkan Yılmaz, "Muhammet bebeğin de hasta haliyle evde kalmasına gönlümüz razı gelemezdi. Bir an önce o bölgenin yollarını açtık ve bebeğin sağlıklı bir şekilde hastaneye ulaştırılmasını sağladık. Kalp krizi geçiren bir hastamızın bulunduğu kırsal mahallemizin de yollarını açarak 112 ekiplerinin müdahale etmesini sağladık. Ekiplerimiz, şehir merkezinde ve kırsal mahallelerde 24 saat boyunca kar küreme ve buzlanmayı önlemek için de tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Vatandaşlarımız her türlü şikayetlerini '444 99 10' numaralı çağrı merkezimize yapabilirler" dedi.

FOTOĞRAF