Samsunspor Divan Kurulu yaptığı yazılı açıklama ile, kulübün bu duruma gelmesine etki eden nedenler konusunda sessizliğini bozdu. Başkan Sadi Subaşı, 2. Başkan Suat Çakır, Genel Sekreter Emin Kırbıyık, Sayman Ahmet Hayvalı, üyeler Kamil Çaylık, Süheyla Erol, Tarık Özdal imzalı açıklamada, "Samsunspor’un da bir Divan Kurulu olduğunu kanıtlayacak çalışmaları yapmak üzere benimle birlikte aynı düşünceyi taşıyan Divan Kurul üyesi arkadaşlarımla göreve talip olmuş ve göreve getirilmiştik. O günden itibaren yapılan bir plan dâhilinde Divan Kurulu’nu etkin hale getirme çabasını sürdürdük. Ancak bu çalışmalarımızın bir kısmını daha önce kamuoyu ile paylaşmamıza rağmen, bugüne kadar hiçbir dönemde yapılmamış olan bazı çok önemli çalışmalarımızın sonuçlarını ve alınan kararları ise, kamuoyu ile şu ana kadar paylaşamadık. Bu eksikliğin üzüntüsünü yaşadığımızın bilinmesini istiyor ve Samsunspor’un Play-Off’a katılabilmek adına verdiği mücadelede girilen kritik sürece zarar verilebilir düşüncesiyle yaptığımız bu erteleme kararımızın hoşgörü ile karşılanacağına inanıyoruz" denildi.



GEÇMİŞTEN GELEN BORÇ SIKINTISI

Suskunluklarının, ligin bitimi ile birlikte sona ereceğine vurgu yapılan açıklamada, "O zaman sadece görevde olduğumuz süreçte yaptıklarımızı değil, Samsunspor’un son yıllarda içine düşürüldüğü ekonomik çöküşün tespit edebildiğimiz nedenlerini de kamuoyu ile paylaşacağız. Yalnız şu kadarını söylemek isteriz ki, son 10 yıldır Samsunspor’un ya şampiyonluğa, ya da düşmemeye oynamasının yarattığı hassas dengeler, bu tür sorunların kamuoyunda tartışılmasını da engellediği kanısındayız. Bu dönemlerde görev alan yönetim kurulları, takımı Süper Lig’e çıkartmak için çaba harcamanın yanın da, belki çok daha büyük zamanı ve uğraşı, geçmiş dönemlerden artarak önlerine gelen büyük borç sorunu çözebilmek için harcamak zorunda kalmışlardır. Bu borçlar ve yabancı oyuncuların alacakları için UEFA’ya gitmeleri nedeniyle ortaya çıkan büyük yaptırımlar, şimdiki ve önceki yönetim kurullarının kulübün kurumsallaşmasına ve diğer sorunlarına zaman ayırmasını engellemiş veya bunların göz ardı edilmesine neden olmuştur" ifadelerine yer verildi.



AMİNU UMAR SORUŞTURMASI

Açıklamada, Aminu Umar konusuna da değinilerek şu görüşler kamuoyu ile paylaşıldı:

'Bir önceki yönetim kurulu döneminde yaşanmış bir yabancı sporcunun tartışmalı bir şekilde bedelsiz olarak kulüpten ayrılması olayı, görev aldığımız andan itibaren önümüze getirilmiştir. Aminu Umar isimli sporcunun transfer bedeli ödemeksizin serbest kalarak Samsunspor’dan ayrılışı ile ilgili olarak kamuoyuna da yansıyan iddialar ihbar kabul edilerek soruşturma açılmıştır. Samsunspor’un büyük bir maddi kaynak kaybına neden ola bu olay tüm boyutları ile araştırılmış, gerekli soruşturmalar yapılarak hazırlanan dosya gereği yapılmak üzere Samsunspor Disiplin Kurulu'na verilmiştir. Bu konuda ki detaylı açıklamalar, yukarıda açıkladığımız nedenlere bağlı olarak sezon sonunda yapılacaktır."