Hatay’ın Erzin ilçesinde yıllarca hiçbir hizmetten yararlanamadıklarını dile getiren vatandaşlar, Osmaniye’ye bağlanmak için imza kampanyası başlattı.
Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan imza standında kuyruğa giren Erzinli vatandaşlar, Erzin’in biran önce Osmaniye’ye bağlanması için adını yazıp imzasını attı.
Yıllarca dağın öte yüzü, beri yüzü nedeniyle Erzin’in hizmet alamadığını ifade eden Coşkun Kılıç şunları söyledi;
“Osmaniye’ye bağlanmak istiyoruz. Çünkü Erzin yıllarca Hatay’dan hizmet alamadı. Hatay’ın siyasileri Erzin’i her zaman Hatay’ın arka bahçesi gibi gördü. Aynı zamanda Erzin seçimden seçime hatırlanır oldu. Biz ilçesine bakmayan bir il istemiyoruz. Hatayla aramızda 120 km. gibi mesafe var. Şurada 15 kilometre yakınımızda Osmaniye’ye bağlanmak istiyoruz. Resmi işlerimizin dışında tüm bağlarımız Osmaniye ve Adana’ya bağlı. Hele hele Hatay Büyükşehir olduktan sonra koskoca 45 bin nüfuslu Erzin köy oldu. Yolları çamurdan ve tozdan geçilmiyor. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş Erzin’e her geldiğinde şunu yapacağız bunu yapacağız diyor, ama yerel seçimlerin ardından 13 ay oldu kayda değer hiçbir şey yapmadı. Osmaniye bize kucak açıyor bizde Osmaniye’ye, Hataylılar düşsünler yakamızdan” dedi.
İmza kampanyasını başlatan Erzin Kent Konseyi Üyelerinden Avukat Ökkeş Elmasoğlu da, “Erzin’in Hatay için ne ifade ettiği ve Erzin’in Osmaniye için ne ifade edeceği arasındaki fark Osmaniye ve Erzin arasındaki mesafenin 15 Km ile Hatay ile 120 Km olduğu düşünüldüğünde ilde bir işi olan vatandaşın Antakya’da işini bitirip ve geri dönmesi maalesef 1 gününü alıyor. Vatandaşın işi bitmediği takdirde tekrar Antakya’ya gitmek zorunda kalıyor” şeklinde konuştu.
Elmasoğlu, imza kampanyası 10 bin 20 binlere ulaştığında ilgili mercilere ulaştırılacağını ve Erzin’in Osmaniye’ye bağlanıncaya kadar mücadelenin süreceğini belirtti.