Atasam Atakum Tıp Merkezi Genel Müdürü Birsen Öztürk, Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık çalışanlarına yönelik yaşanan şiddetle ilgili, "Salgın döneminde gece gündüz demeden tüm gücüyle hizmet üreten ellerin, kendi canlarını korumak için kapıyı tutarak gövdelerini siper etmeleri şiddetin ulaştığı boyut ve sağlık çalışanlarındaki etkisini göstermektedir dedi. 

HANGİSİYLE MÜCADELE EDELİM?

Sağlıkçıların pandemi döneminde büyük bir mücadele içerisinde olduklarını belirten Öztürk, "Kovid-19'un gün geçtikçe yeni yeni semptomları tespit edilmeye başlandı. En son tespit edilen semptomu ise sağlık çalışanlarına karşı olan saldırganlık ve şiddet halinin artmasıdır. Türk Tabipler Birliği'nin son açıklamalarına göre Türkiye'de bugüne kadar en az 52 sağlık çalışanı hayatını kaybetti. En son 20 Eylül pazar günü Elazığ'da görevli kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Dr. Orhan Özdiller ‘in Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı. Bizler Kovıd-19’la mı mücadele edelim yoksa şiddetle mi ? " dedi

EN AĞIR CEZA VERİLMELİ 

Şiddete karşı ağır yaptırımların uygulanması gerektiğinin altını çizen Öztürk, "Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde vahşete uğrayan sağlık çalışanı arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve insanlıktan nasibini almamış saldırganların en ağır cezayla çarptırılmalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı.