TÜRKİYE'nin ev sahipliğinde ve Cumhurbaşkanlığı'nın himayesinde Çanakkale Savaşı'nda yer almış yedi ülkenin üniversiteli sporcuları, 25-29 Nisan tarihleri arasında Çanakkale'de toplanıyor. Sporcuların eşliğinde bugün Ankara, Avustralya ve Yeni Zelanda'dan yola çıkan meşaleler, oyunları başlatmak için Çanakkale'de buluşacak.
Cumhurbaşkanlığı'nın himayesinde "100 Yıl Önce Atalarının Can Verdiği Topraklarda, Onlar Barış İçin Oynuyor" sloganıyla düzenlenen Gelibolu Oyunları'nda; Türkiye, Avustralya, Yeni Zelanda, Hindistan, Almanya, Fransa ve Birleşik Krallık'tan gelen üniversiteli sporcular bir araya gelecek. Çanakkale Deniz Savaşları'nın başladığı 18 Mart'ta; Ankara Polatlı Sakarya Şehitliği Anıtı ile Avustralya'nın başkenti Canberra ve Yeni Zelanda'nın başkenti Wellington'dan yola çıkan meşaleler, 25 Nisan Anzak Günü'nde Gelibolu'da birleşip etkinliğin ateşini yakacak. Meşaleleri, ülkelerini uluslararası alanda başarıyla temsil etmiş üniversiteli sporcular taşıyor. Ampute futbol ve atletizm takımlarında da ülkeyi temsil eden Barış Telli'nin Türkiye adına meşaleyi taşıdığı kaydedildi.
Dört gün sürecek etkinlikte; üçe üç basketbol, triatlon, kros, yüzme, yelken, tenis, plaj voleybolu, bisiklet ve ragbi branşlarında müsabakalar olacak. Binlerce Avustralyalı ve Yeni Zelandalı'nın Gelibolu'ya akın ettiği 25 Nisan'daki Anzak Günü'yle birlikte start alacak oyunlarda, 490 üniversiteli sporcu boy gösterecek. Gelibolu Oyunları'nın 29 Nisan'daki kapanış töreni İstanbul'da yapılacak. 2015'in ardından iki yıllık aralıklarla Gelibolu Oyunları'nın geleneksel hale getirilmesinin planlandığı belirtildi.

FOTOĞRAFLI