AK Parti Kütahya İl Gençlik Kolları üyesi bir grup, Mısır’ın eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin idam cezasına tepki gösterdi.
Sevgi Yolu üzerinde toplanan yaklaşık 40 kişilik grup, ’Direnişe Devam Mursi’ye Selam’ ve ’Katil Sisi Diren Mursi’ şeklinde slogan atarak idam kararına tepki gösterdiler.
Grup adına konuşan AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Özbey, bu oyunların yeni olmadığını belirterek, "Mursi ve arkadaşlarına verilen bu cezalar; hukukun, adaletin, insan hak ve hürriyetlerinin idamı demektir. Hukuk, meşruiyetini koruduğu değerlerin kutsallığından alır. Hukuk, insan onurunu, millet iradesini korumayı bırakıp batının ve emperyalist güçlerin menfaatlerini korumaya başladığı anda, meşruiyetini kaybetmiştir. Yargının kötüye kullanılması, adalet mekanizması eliyle zulüm yapılması, hem mazlumun hakkı hem de hukukun evrensel ülküsü olan adaletin katledilmesidir. Ülkesinin kaderini değiştirmeye çalışan liderlerini darağaçlarıyla kaybeden bir milletin evlatları olarak, Mısır’ın seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve arkadaşlarına verilen idam cezasını lanetliyoruz. Bu cinayete dur demek, insan haklarına, adalete ve hukukun üstünlüğüne inanmış herkes için bir borçtur. Bu zulüm karşısında takınılacak her tavır, gösterilecek her tepki, tüm dünya için bir insanlık sınavıdır" dedi.
Protesto gösterisine AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Cevdet Korkmaz da katıldı.(EFE)