İSTANBUL Gazi Mahallesi’nde 48 gün önce arkadaşları ile yolda yürürken bir magandanın silahından çıkan kurşunla kısmi felç olan 17 yaşındaki Ahmet Emre Çavuş’a evinde kullanması için ihtiyaç duyulan solunum cihazı Avcılar Belediyesi tarafından satın alındı.
Gazi Mahallesi'nde oturan lise 2’nci sınıf öğrencisi Ahmet Emre Çavuş, arkadaşları ile saat 23.40’ta evden çıktıktan 40 dakika sonra görgü tanıklarının ifadesine göre, bir maganda tarafından havaya açılan ateş sırasında boynuna isabet eden bir kurşunla ağır yaralandı. Yerel bir gazetenin imtiyaz sahibi Bülent Çavuş, vurulunca yere düşen oğlunun oğlunun yanında yürüyen arkadaşları tarafından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldığını söyledi. Oğlu Ahmet Emre Çavuş’un omuriliğinin zedelendiğini göğsünün altından itibaren felç durumda olduğunu anlatan Bülent Çavuş, "Tüp bağladılar, mama ile beslenebiliyor. Annesi dudaklarını okuyabiliyor. Bilinci yerinde. Tek sorduğu kendisini bu hale getiren kişinin yakalanıp-yakalanmadığı" dedi.
Bülent Çavuş, oğlu ile yürüyen 4 arkadaşı ile vurulmasından sonra onu hastaneye götüren 2 kişiyi ifade vermeye gönderdiklerini, kendilerinin hastanenin kapısından ayrılamadıklarını anlatırken şöyle konuştu:
"Fail neden yakalanmıyor? Burada kendi evladımızın derdimize düştük. Tek isteğimiz bu adamın yakalaması. Olayın olduğu gün polis hiç gelmedi. Ertesi gün Emniyete başvurdum, 2 gün sonra olay yeri incelemeler yaptı. Kameralardan görüntüleri topladılar. Görüntülere göre, İstiklal Caddesi'ndeki otoparkın bulunduğu yerden sıkılıyor mermi. Bunu herkes biliyor. Ateş eden belli.Yakalanırsa Emre burada yatarken rahat eder. İnşallah başkasının başına gelmez diyoruz."
Bülent Çavuş, oğlunun hastanede bulunduğu yoğun bakım odasında solunum cihazlarına bağlı olduğunu ancak, evde tedavisine devam edileceği için biri yatağında, biri hastaneye gidip gelirken ve biri de elektrik kesintisinde kullanılmak üzere 3 parçadan oluşan solunum cihazına ihtiyaçları olduğunu söyledi. Çavuş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki toplantıya katılan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak’ın 124 meclis üyesinden para toplanacağı önerisi duyunca anne ve hekim olmasının duyarlılığı ile cihazı kendilerinin alacaklarını söylediğini ve 3 gün sonra gelip bunu teslim ettiğini söyledi.
ZİYARET ETTİ
Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, Meclis üyeleri Handan Kantar ve Özkan Alıntaş ile birlikte, hastaneye giderek solunum cihazını teslim ederken baba Bülent Çavuş ve anne Zeynep Çavuş’a 'Geçmiş olsun' dileklerini iletti. Ahmet Emre Çavuş’un son durumu ile ilgili aileden bilgi alan Başkan Dr. Toprak, "Genç kardeşimizin bir an önce sağlığına kavuşmasını diliyoruz" dedi.
KARDEŞTEN CEP TELEFONU VİDEOLU MESAJ
Yoğun bakımdaki çocuklarının tedavisi nedeniyle 48 günden bu yana hastaneden ayrılamayan çiftin diğer çocukları Efe Çavuş, anne annesinde kalırken, yaklaşık 2 aydan bu yana göremediği ağabeyine cep telefonunun kamerası ile mesajını iletti. Efe Çavuş, ağabeyi Ahmet Emre Çavuş’a, "Diren, bir an önce ayağa kalk ve yanıma gel. Seni çok seviyorum ve seni çok özledim" dedi.

FOTOĞRAFLI