Nedim KOVAN/ORDU, () - ORDU Devlet Hastanesi'nde tedavi gören 52 yaşındaki Halit Bayrak, refakatçısı ile doktor arasında tartışınca başka hastaneye giderek tedavisini burada sürdürmek zorunda kaldı.
Astım hastası, evli ve 1 çocuk babası Halit Bayrak, kontrol için Ordu Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Doktorun muayenesi sonrası tedavisine hastanede yatarak devam edilmesine karar verildi. Yanında bulunan refakatçısı Ayhan Bayrak ile doktor arasında hastaneye yatırılmaması konusunda tartışma oldu. Tartışmanın büyümesi üzerine doktor, yardım istedi. Hastane yöneticilerinin durumu polise bildirmesi üzerine hastaneye kısa sürede polis gönderildi. Hakaret iddiasıyla Ayhan Bayraktar ve doktor birbirinden karşılıklı olarak şikayetçi oldu. Olaylar üzerine hasta Halit Bayrak ambulansla Ordu Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi'ne giderek tedavisini burada sürdürdü. Astım hastası olduğunu belirten Halit Bayrak, doktora hakaret etmediklerini vurgulayarak, şöyle dedi:
"Kontrol amaçlı hastaneye gittim ve beni muayene etti. Doktor, tedavimin yatarak sürdürmemi istedi. Yanımda bulunan refakatçin Ayhan Bayrak'da, 'Hocam devlet evlerde bile sağlık hizmeti veriyor. Bu adamın burada kimsesi yok' deyince bunun üzerine doktor bağırdı, tartışma çıktı. Doktor bizi kapıya çıkardı, polis çağırdılar şikayetçi oldu. Ben de sonra başka bir hastanede tedavimi sürdürmek zorunda kaldım."
Ordu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Murat Küçükoğlu ise, Ordu Devlet Hastanesi'nde iddia edildiği gibi doktorun herhangi bir kusur ve hastaya bakmada olasılığına, hastanedeki tüm doktor ve sağlık çalışanlarının titizlikle görevlerini yaptığını belirterek, "Arkadaşlarımız durumu bana ilettiler. Doktorun herhangi bir kusuru ve ihmali yok" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI