Türkiye İzcilik Federasyonunun düzenlediği Çanakkale 57. Alay Yürüyüşü Milli Bilinç Kampına katılan Kastamonu İzcileri, şehre geri döndü.
Türkiye İzcilik Federasyonu’nun düzenlediği Çanakkale Milli Bilinç Kampı’na katılan çeşitli yaş gruplarından binlerce izci, Çanakkale’de savaşan dedelerinin son yolculuğuna çıktığı gibi hazırlanarak kilometrelerce yürüdü.
Çanakkale’de gerçekleştirilen “Dedeciğim, ben geldim” temalı Milli Bilinç Kampı’na Türkiye İzcilik Federasyonu’na bağlı Türkiye’nin çeşitli kentlerinden binlerce izci katıldı. Kampta kalan izcilere, 100 yıl öncesini yaşatmak için sabah namazının hemen öncesinde kamp alanında top sesleri yankılandı. Uykularından top sesleri ve barut kokusuyla uyanan izciler, toplu şekilde sabah namazı kıldı. Ardından 100 yıl önce Çanakkale cephesinde savaşan askerler gibi kızarmış hamur ve kırık buğday çorbası ile kahvaltı yapan izciler, başlarına kına yakıldıktan sonra Conkbayırı’na doğru yola çıktı.
Çanakkale’de düzenlenen programa, Kastamonu İzcilik, Eğitim, Gençlik ve Spor Kulübü Mehtap Özden liderliğinde 18, Merkez İlköğretim Okulu Spor Kulübü Halit Özden önderliğinde 12 izci ve Kastamonu Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesinden Ali Numan Duman liderliğinde 8 izci olmak üzere toplam 38 izci, 3 izci gönüllüsü ve 3 izci lideri katıldı.
Yürüyüşün ardından izciler, Çanakkale şehitliğini gezdiler. Şehitlikte izciler, milli ve manevi duyguları hissetmenin yanında dedelerinin vatanı savunmak için canları pahasına savaştıkları toprakları tanıma fırsatı buldular.