Gençlik ve Spor Bakanlığının 2014 yılı Gençlik Projeleri Destek Programı (GPDP) projeleri kapsamında Ardahan Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından hazırlanan "100. Yılında 100 Genç’le Çanakkale’ye" projesinin Gelibolu Tarihi Milli Parklar Gezisi 12-14 Mayıs 2015 tarihlerinde gerçekleştirildi.
Gezi, proje koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Levent Küçük başkanlığında gerçekleşti. 50 öğrenci ve idarecinin katılımı ile gerçekleştirilen gezide öğrencilere Çanakkale ruhunun aşılanması ve tarihi mekânların yerinde görülerek farkındalık yaratılması amaçlandı.
Proje hakkında bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Levent Küçük, “100. Yıl etkinlikleri çerçevesinde hazırladığımız proje ile Ardahan Üniversitesi ile Ardahan Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ortaöğretim okullarında öğrenim gören öğrencilere tarihe saygı duyma ilkesi kazandırmayı amaçladık. Milli tarihimizin asırlara karışan fahr ve şanlarla dolu mucizesini ebediyen yaşatmayı hedefliyoruz. “dedi.
Yrd. Doç. Dr. Levent Küçük, projenin gerçekleştirilmesi sırasında destekleri esirgemeyen Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, projenin uygulanması aşamasında kendilerini yönlendirerek etkinliklere bizzat katılan projenin başarılı bir şekilde yürütülmesine ve üniversitenin misyonuna uygun olarak tamamlanmasına özen gösteren Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz’a, Ardahan Şehit Aileleri Derneği Yöneticilerine, Ardahan İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, Ardahan Üniversitesi öğrencilerine ve Ardahan Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki okullarda öğrenim gören ortaöğretim öğrencilerine teşekkür etti.