Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, İstanbul’da katıldığı toplantıda Türkiye’nin finans ve gayrimenkul dünyasına seslendi.
PWC ve Urban Land Institute (ULI) işbirliği ile gerçekleştirilen ve gayrimenkul sektöründeki son gelişmeleri içeren “Emerging Trends in Real Estate ® Europe” (Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa) raporunun 2015 yılı sonuçlarını değerlendirmek için sektörünün önde gelen temsilcilerini bir araya getirdi. Toplantıda ekonomideki ve sektördeki gelişmeler de panellerle tartışılarak sektörün bir değerlendirmesi yapıldı. Bağımsız denetim ve finansal danışmanlık alanında 4 büyüklerden kabul edilen Pricewaterhousecoopers ile Urban Land Institute`un her yıl küresel ölçekte yayınladığı "Gayrimenkul Sektöründe Gelişen Trendler" başlıklı raporun Türkiye ayağı 2015 yılı sunumu bu sene Hilton Bomonti otelinde gerçekleşti. Açılış konuşmasını PWC Yönetici Ortağı Ersun Bayraktaroğlu ve ULI Başkanı Haluk Sur`un yaptığı, `Emerging Trends in Real Estate 2015` Türkiye Rapor Sunumu toplantısına onur konuğu olarak katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur da bir konuşma yaptı. Finans ve Gayrimenkul dünyasının duayenlerine seslenen Ahmet Edip Uğur, Balıkesir`in geniş coğrafyası ile barındırdığı turizm, lojistik ve enerji yatırımlarına dikkat çekti.
İstanbul Hilton Bomonti Otel’deki toplantıdaki konuşmasıyla davetlilerin dikkatini çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "İstanbul artık büyük bir metropol ve taşıyor, kabuğuna sığmıyor. Balıkesir Güney Marmara’da, İstanbul’un 3 katı büyüklüğünde bir coğrafi alana sahip. 15 bin km. yüz ölçümü olan bir tarafı Marmara bir tarafı Ege Denizi ile önemli bir il. Balıkesir’in şöyle bir özelliği de var; Marmara ve Ege Bölgesinde 20 il bulunuyor. Bu 20 ilin nüfusu 35 milyon, yani Türkiye nüfusunun yüzde 45’i İstanbul - Muğla ekseninde Marmara- Ege Bölgesinde yaşıyor. Bu bölgede yaz nüfusu Türkiye’nin yüzde 50-55’i oluyor. Fakat Türkiye’deki tüketimin yüzde 70’e yakını, üretimin yüzde 70’i, Türkiye’deki toplanan verginin de yüzde 70’i bu bölgede, ticaretin yüzde 70’i bu bölgede. Balıkesir, Ege ve Marmara’nın tam merkezinde, ortasında yer alıyor" dedi.
Balıkesir’e yapılması planlanan yatırımlardan söz eden Başkan Uğur, "Yapılan yeni otoyollar, Yüksek Hızlı Trenlerle birlikte Çanakkale Köprüsü, Çanakkale-Balıkesir Otoyolu, İstanbul-İzmir Otoyolu, hava alanları ile limanlarıyla, otoyollarıyla Yüksek Hızlı Trenleriyle ulaşılması kolay olan ve tüketim bölgelerinin tam merkezinde bir İl. Balıkesir turizme de hitap ediyor, zengin maden yatakları var. Tarımıyla, hayvancılığıyla da önemli bir il. Yapılacak turizm yatırımları var, lojistik yatırımlar var, yenilenebilir enerji ile ilgili yatırımlar var. Kentsel dönüşümle ilgili yapılacak çok büyük yatırımlar var. Biz bütün yatırımcıları Balıkesir’e davet ediyoruz. Balıkesir hakikaten yükselen bir trend, parlayan bir yıldız. Türkiye genelinde baktığımızda nüfusun artışı da bu bölgede. insanların teveccühü bu bölgeye doğru. Bu yıl Balıkesir merkezdeki hava alanı terminali de ihalesi yapılıyor. Karayolu, demiryolu, havayolu, deniz yolu ile hakikaten bir cazibe merkezi. Ben bütün yatırımcıları Balıkesir’e davet ediyorum” dedi.