Cumhuriyetin kuruluşunun 92. yılı münasebetiyle Erzurum’da Buz Patencileri yaptıkları gösteriyle Türk Bayrağı açarak görsel şölen sundu.
Buz Pateni Federasyonu ve Türkiye İzcilik Federasyonu’na ortaklaşa organize edilen “Buzda 29 Ekim Şöleni” renkli görüntülere sahne oldu. Erzurum Buz Arena’da gerçekleşen kutlamada her yaş grubundan sporcu gösterilerini sundu. Gösteri sonunda tüm sporcular onuncu yıl marşı eşliğinde dev Türk Bayrağı’nı dalgalandırarak hem Cumhuriyet Bayramını kutladı hem de dünyaya birlik ve beraberlik mesajı verdi. Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Fuat Taşkesenlioğlu, organizasyonla ilgili, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92. Yılı münasebetiyle Buz Pateni Federasyonu ve Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü’nün buz pateni salonunda yapılan bu organizasyon 5 ve 17 yaş arası sporcularımızın katılımıyla gerçekleşti. Amacımız günün anlam ve önemine binayen bir katkı sunmak, gençlerimizin spor aktiviteleri dışında sosyal aktivitilerini de halkımıza duyurmak. Tüm ulusumuz Cumhuriyet Bayramını kutluyorum” diye konuştu.
Dünyaya birlik ve beraberlik mesajı verdiklerini belirten Buz Pateni Federasyonu Başkanı Yard. Doç. Dr. Dilek Okuyucu, “Bugün buzun üzerinde artistik paten, sürat pateni ve buz pateni dallarında aktif olan her yaş grubumuzdan sporcumuzla bayrağımızın etrafında kenetlenerek buradan bütün dünyaya birlik ve beraberlik mesajı verdik” dedi.