Şırnak’ın İdil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen ortaokullar arası bilgi yarışmalarının yarı final etabının sonuncusu tamamlandı.
İdil İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü koordinatörlüğünde İdil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri Hasan Koç, Mehmet Ragıp Özdemir, Havva Nur Demirci, İdil Anadolu Lisesi öğretmenleri Fatma Uzun, Elif Aksoy, İdil Çok Programlı Anadolu Lisesi öğretmenleri Esra Şeroğlu, İzzet Özünal ve İdil Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğretmeni Ubeyt Özalp tarafından hazırlanan bilgi yarışmalarında yarı final etabı sona erdi.
Özbek Ortaokulu, Atatürk Ortaokulu, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Cumhuriyet Ortaokulu ve Bener Cordan Ortaokulu’nun katıldığı yarı final etabının son yarışmasında Atatürk Ortaokulu ve Bener Cordan Ortaokulu en yüksek puan alarak cuma günü yapılacak final yarışmasına katılmaya hak kazanmıştır.
Cuma günü finalde Camili Ortaokulu, Veysel Karani Ortaokulu, Atatürk Ortaokulu ve Bener Cordan Ortaokulu yarışacak. Final yarışmasında birinci olan okul ise Nisan ayında Şırnak il merkezinde yapılacak bilgi yarışmasında ilçeyi temsil edecek.