SPOR Toto 3'üncü Lig 1'inci Grup'taki ilk maçında deplasmanda Silivrispor önünde 1-0 öne geçmesine rağmen sahadan 2-1 yenik ayrılan Altay, moralini bozmadı.
Karşılaşmanın ilk yarısında heyecan, adaptasyon sorunu ve rüzgarın da etkisiyle tutuk bir oyun sergilediklerini dile getiren teknik direktör Serdar Sabuncu, ikinci yarıdaki futbollarıyla olumlu sinyaller verdiklerini söyledi. "İkinci devre sahada bambaşka bir Altay vardı" diyen Sabuncu, "Rakibi abluka altına aldık, 2 topumuz direkten döndü, 5 net pozisyondan faydalanamadık. Gol şansımız yanımızda değildi" dedi.
Müsabaka sonunda taraftarların takımı tribünlere çağırıp oyuncuları bağrına bastığını hatırlatan genç teknik adam şöyle devam etti:
"Silivrili seyirciler de futbolcularımızı ayakta alkışladı. Fizik, kondisyon, taktik ve teknik olarak rakibimizden daha iyiydik. İlk yarının sonunda yediğimiz ikinci golde rüzgarın azizliğine uğradık. İkinci yarıda üstünlüğümüzü kabul ettirdik. Golü bulmak için 2-4-4 gibi bir taktikle oynadık. Topla oynama yüzdemiz çok yüksekti. Bu bize önemli mesajlar verdi. Yolun sonunda başarı var. Sezon sonunda Altay, kendine yakışan yerde olacak."
ONUR'A KAPI AÇIK
Altay yönetimi ile maddi konularda anlaşamadığı için U19 Takımı'na gönderilen kaleci Onur Parlar'a teknik heyetten vize çıktı. Sağlık kontrolüne katılmaması nedeniyle lisansı çıkarılamayan genç file bekçisini kaybetmek istemediklerini kaydeden teknik direktör Serdar Sabuncu, "Onur iyi niyetli bir adım atıp, aradaki pürüzleri giderirse aramıza katılır. Yönetimimiz takımdaki dengeleri bozmak istemiyor" diye konuştu.