6’ncı Uluslararası Ramazan Etkinliklerinin üçüncü günü sahne KKTC’nin oldu. Folklor ekibinin gösterisi ve KKTC’li sanatçı Ayşegül Zayim’in konseri ile renklenen geceye Keçiörenlilerin ilgisi büyüktü.
Kalaba Kent meydanındaki KKTC Güzelyurt gecesine AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, KKTC Büyükelçisi Fazıl Can Korkut, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil, Keçiören TOGEM Başkanı Ayten Aydın ve Ankara Dernekleri Federasyonu Başkanı Celaleddin Uludağ da katıldı. Program konser alanındaki KKTC Güzelyurt ve Ankara kültür evlerinin açılışıyla başladı. Açılışta Başkan Ak’a, milletvekili Ceylan da eşlik etti.
BUGÜN KIBRISLILARA MİSAFİRİZ
KKTC’li misafirlere tüm Keçiörenliler adına “Hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz” diyen Başkan Mustafa Ak, sınırları aşan kardeşlikte sahne sırasının Kıbrıslılarda olduğunu belirterek “Aslında bugün biz Kıbrıslılara misafir oluyoruz. Kıbrıs Güzelyurt belediyesi ile aynı zamanda kardeş belediyeyiz. Aramızda çok güzel bir işbirliği var, her sene heyetler karşılıklı olarak gidip geliyor. Onlar bizim uluslararası Ramazan etkinliklerimize katılıyor biz de onların Portakal festivaline katılıyoruz. Böylece kardeşliğin, birliğin, beraberliğin yaşandığı en güzel örnekleri sergiliyoruz” dedi.
Büyükelçi Korkut ise, etkinliklerin üçüncü gününde Kıbrıs gecesi düzenlenmesinden çok mutlu olduğunu ifade ederek “Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a böyle güzel bir gece düzenlediği için teşekkür ediyorum. Aynı zamanda bu geceye katkı veren Güzelyurt Belediyesine de şükranlarımı sunuyorum. Bu kültür dayanışmasının güzel örneğinde sizler KKTC kültürünü tanıyacaksınız” diye konuştu.
Keçiörenliler ile bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Güzelyurt Belediye Başkanı Özçınar da, “Kardeş belediyemiz Keçiören ile belediye hizmetlerinin yanı sıra kültür ve sanat alanlarında da deneyimlerimizi paylaşıp ortak projeler üretiyoruz. KKTC’nin Güzelyurt Belediyesi olarak kültürümüzü tanıtıyoruz. İyi ki buradayız, bir Ramazan akşamında hep birlikte kardeşliği paylaşıyoruz” mesajını verdi.
TÜRK VE KKTC BAYRAKLARI SALLANDI
Başkan Ak, Özçınar’a ve Korkut’a KEÇMEK kurslarında yapılan el emeği göz nuru çini hatıra vazo hediye ederken, Güzelyurt Belediye Başkanı da Mustafa Ak’a bir tablo takdim etti. Hediyeleşmenin ardından sahneye çıkan Güzelyurt Halk Dansları ekibi gösterileri ile izleyicilerden alkış topladı. Başlarına koydukları su bardakları ile dans eden erkek dansçılar bardakları düşürmeden ilginç akrobatik hareketleri de başarıyla gerçekleştirdi. Kızlar ise ellerindeki su testileri ile değişik figürler sergiledi.
Programın ikinci yarısında sahneye Kıbrıslı sanatçı Ayşegül Zayim çıkarken, folklor ekibi izleyicilere sürpriz yaparak yanlarında getirdikleri Türk ve KKTC bayrakları ile şapkaları dağıttı. İzleyiciler de şarkılar söylenirken ellerindeki bayrakları salladı. Zayim, Türk ve KKTC şarkılarından oluşan konseri ile izleyicileri coştururken, Kıbrıs türkülerini söylediği bölümde folklor ekibi de kendisine danslarıyla eşlik etti. Konserde coşku Ankara türküleri ile zirve yaparken, Zayim’in daveti üzerine bazı Keçiörenliler de sahneye çıkarak oynadı. Bu sırada Kıbrıslı folklor ekibinin ricasını kıramayan Başkan Ak ve protokol heyeti oynayanların arasına katıldı. Programın sonunda sanatçılar ve protokol heyeti toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.